23948sdkhjf

Verdo skal tilbagebetale 146 millioner til forbrugerne

Varmevirksomheden Verdo Produktion har i strid med reglerne opkrævet ikke godkendt forrentning af virksomhedens indskudskapital for perioden 2010-17 på i alt 146,8 mio. kr., lyder konklusionen i en ny afgørelse fra Forsyningstilsynet.

Verdo Produktion skal som konsekvens derfor tilbageføre i alt 146,4 mio. kr. til forbrugerne, oplyser Forsyningstilsynet.

Ansøgningen
Verdo Produktion har ansøgt om forrentning af indskudskapital for årene 2012-2017. 
I forbindelse med behandlingen af ansøgningen har Forsyningstilsynet påpeget mangler i den fremlagte dokumentation.

Verdo Produktion har herefter reduceret det forrentningsgrundlag, som de ønskede at forrente fra ca. 203 mio. kr. til ca. 29 mio. kr. Reduktionen skyldes bl.a. manglende dokumentation for, hvilke aktiver, der kan medregnes i opgørelsen.

I afgørelsen har Forsyningstilsynet reduceret forretningsgrundlaget yderligere til 7,3 mio. kr., på hvilket grundlag Forsyningstilsynet kunne godkende en forrentning af virksomhedens indskudskapital i perioden på i alt 0,4 mio. kr.

Verdo produktion havde i perioden opkrævet et beløb på 146,8 mio. kr. Derfor skal Verdo produktion tilbageføre differencen på ca. 146,4 mio. kr. til forbrugerne.

- Med afgørelsen i dag afslutter vi en stor og kompliceret sag om forretning af indskudskapital, som har krævet indhentning af detaljerede regnskabsinformationer, der rækker flere år tilbage i tid, siger Carsten Smidt, direktør hos Forsyningstilsynet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187