23948sdkhjf

Verdo afventer politi og tilsyn: Undersøgelse sat på pause

Energiselskabet Verdo satte sidste år gang i en uafhængig ekstern undersøgelse af forretningsgangene i selskabet. Det skete efter måneder med hård kritik afstedkommet af Forsyningstilsynet beslutning i marts 2019 om, at Verdo skulle betale 269 millioner kroner tilbage til varmekunderne.

Siden er politianmeldelser væltet ned over Verdo samtidig med at forsyningsmyndighederne stadig har gang i uafsluttede sager.

Derfor har Verdo valgt at sætte undersøgelsen på pause. Det oplyste Verdos administrerende direktør Jakob Flyvbjerg på repræsentantskabsmødet torsdag aften

Det skriver Randers Amts Avis. 

Direktøren fortæller, at selskabet vil afvente de sager, der verserer både hos Forsyningstilsynet og de tre anmeldelser mod Verdo og selskabets revisorer, der lige nu bliver behandlet af Østjyllands Politi.

- Hele rammen for den uafhængige undersøgelse er, at man skal have et så fyldestgørende grundlag som overhovedet muligt for at kunne anbefale Verdo at tilrette arbejdsgange og processer, hvis der skulle være noget at rette op. Og der står også i kommissoriet, at Forsyningstilsynets afgørelser blandt andet skal lægges til grund for de konklusioner, som den uafhængige advokat skal basere sine anbefalinger på, lød det fra direktøren.

Fem punkter
Undersøgelsen, som skal udføres af det britiske selskab DLA Piper, skal omfatte fem punkter.

Dels skal der undersøges om der forefindes den nødvendige omkostningsadskillelse mellem de koncessionerede og de kommercielle selskaber i overensstemmelse med tilsynsmyndighedernes anbefalinger og dels om der forefindes nødvendige retningslinjer for markedsmæssighed og kontrol for intern samhandel.

DLA Piper skal ligeledes undersøge, hvordan der kan skabes gennemsigtighed, når det kommer til priser, indtægter og udgifter på de koncessionerede forretningsområder hele vejen op gennem organisationen til bestyrelsen og til repræsentantskabet.

Den eksterne undersøgelse skal med udgangspunkt i Forsyningstilsynets afgørelser om hhv. varmepriser og vandtakster ligeledes komme med forbedringsforslag.

Sidst men ikke mindst skal der afdækkes forskellige aspekter vedrørende Verdo Renewables. Blandt andet vedrørende den beslutningsproces, der første til opførelsen af træpillefabrikkerne i England og Skotland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205