23948sdkhjf

PKA og PenSam investerer 1,2 milliarder i vindmøllepark

To af Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasser laver ny fælles investering på 1,2 milliarder kroner i vindmøllepark i det sydlige USA. 

Det er selskabernes fælles investeringspartner AIP Management, der står bag aftalen om etableringen af vindmølleparken Escalade i Knox Country i staten Texas. 

Trods uro på markederne er det for de administrerende direktører i PKA og PenSam, Jon Johnsen og Torsten Fels, afgørende at fastholde det grønne fokus. 

- Klimaudfordringerne er lige så presserende som før Corona-krisen brød ud. Vi skal holde fast i de mål, vi gav regeringen håndslag på sidste år og fortsat investere i grøn energi både her i Danmark og rundt om i verden. Derfor er vi glade for igen at udvide vores brede samling af klimainvesteringer, siger Jon Johnsen. 

Den største Vestas-vindmølle nogensinde
Det er den danske vindmøllefabrikant Vestas, der skal levere i alt 65 møller til vindparken og for første gang skal vindmøller fra den nye Enventus-platform i brug i USA.

Møllerne bliver af typen V162-5.6 MW-vindmøller og V150-4.2 MW-vindmøller.

Med et vingefang på 162 meter og en tårnhøjde på op til 166 meter er det Vestas største vindmølle på land til dato. 

Vestas skal desuden stå for både service og vedligeholdelse af vindmøllerne over en 30-årig periode. Parken forventes at stå klar i november 2021 og vil samlet kunne producere strøm svarende til 275.000 danske husstande.

Fakta om vindmølleparken Escalade

Investeringen er lavet i et partnerskab med den finske energifond Taaleri Energia, den franske energiudvikler og operatør Akuo Energy samt investeringsselskabet BHE Renewables som tax equity partner. 

Med vindmølleparken har AIP Management investeringer for fem milliarder danske kroner i vedvarende energi i USA. 

PKA står for 77 procent af investeringen og PenSams andel er på 23 procent. 

Parken forventes at være i drift i november 2021. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093