23948sdkhjf

Dansk atomkraft-ekspert søger sin første CFO

- Vi søger en kommercielt drevet CFO som skal være et vigtigt element i udviklingen af vores forretning. Du skal være ansvarlig for vores finansielle aktiviteter og skal hjælpe os med ikke blot at muliggøre men også at accelerere vores vækstambitioner.

Atomreaktor-udvikleren Seaborg Technologies er kommet så vidt med sin forretning at selskabet nu søger sin første CFO. 

- Vi har udvidet holdet ret kraftigt og er nået dertil, hvor vi kunne drage stor nytte af at have den rette CFO på holdet, skriver executive assistant Mikkel Veje Rønsbo fra Seaborg technologies i en mail til Energy Supply. 

Svære vilkår
Seaborg Technologies så dagens lys i 2014 og har siden arbejdet på at udvikle sin atomreaktor på flydende saltteknologi. Omstændighederne i Danmark har været udfordrende i det, at Folketinget i 1985 besluttede, at atomkraft skulle udgå af Danmarks energiplanlægning, hvorfor det har været svært at hente kapital til udviklingen fra danske fonde og demonstrationsprogrammer. 

Men ikke desto mindre er det lykkedes for Seaborg Technologies løbende at hente penge til udvikling. Dog mest fra udenlandske fonde. 

I marts 2018 fik selskabet blandt andet 11,5 millioner kroner fra EU's Eureka Eurostart til videreudviklingen af software. Samme år dumpede et større millionbeløb fra en række organisationer og private investorer ind ad brevsprækken. 

Også de penge var øremærket software-udviklingen. 

Atomkraft og Molten Salt Storage
Med midler til udvikling og en teknologi, der er modnet mere og mere, har Seaborg Technologies i det seneste år fået luft under vingerne.

I december 2019 indgik selskabet en aftale med et sydkoreansk energiselskab, der frem mod 2040 vil bygge 7.500 af Seaborgs reaktorer til atomkraft i Sydøstasien. På den front mangler Troels Schönfeldt, medstifter og adm. direktør i Seaborg Technologies, dog stadig et større beløb til at etablere et laboratorium, udvikle færdigt og fremstille den første reaktor. 

Samtidig har selskabet slået sig samme med DTU i et projekt baseret på Molten Salt Storage-teknologien. Her skal der lagres energi i flydende salt. Den lagrede energi skal efterfølgende sendes gennem en dampturbine til produktion af el og varme. 

Netop det projekt er støttet med 2,8 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og forventes afsluttet i december 2020. 

Seaborg Technologies holder sig ikke kun på landjord. Troels Schönfeldt har tidligere fortalt til Energy Supplys søstermedie Søfart, at han med sin atomreaktor vil kunne erstatte totaktsmotoren i skibe. Han er dog klar over, at det kræver en del arbejde at få søfarten til at omfavne den idé.

Mod på mere
Det er altså udviklingen hen mod en kommercialisering og produktionen af selskabets første atomreaktor kombineret med en stigende tilgang af medarbejdere, der har fået selskabet til at søge en CFO. 

Skulle man have lyst til at prøve kræfter med atomreaktorer og saltlagring og ikke mindst at arbejde fokuseret med fundraising, så kan man altså få lov til det nu.

Seaborg Technologies modtager løbende ansøgninger og stillingen vil være åben, indtil man har fundet den rigtige person til jobbet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109