23948sdkhjf

Ny national energiklynge søger om 120 millioner til teknologi-løft

Danmarks tre store energiklynger vil samarbejde om at give de danske styrkepositioner indenfor vedvarende energiproduktion, sammenhængende energisystemer og energieffektivitet et yderligere løft.

Clean Energi, Energy Innovation Cluster og House of Energy har netop ansøgt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsministeriet om 120 mio. kr. til den at udbygge den danske styrkeposition indenfor energiteknologi.

- Der er klart potentiale til at øge vores fælles, samlede danske innovationskraft, men det kræver samarbejde at realisere potentialet. Derfor er vi gået sammen med en stor fælles ansøgning, siger Glenda Napier, CEO i Energy Innovation Cluster:

- De næste store landvindinger kræver, at vi ser ind i et samlet energisystem, hvor de mange forskellige energiformer agerer i ét fælles, komplimenterende energisystem. Det afspejles i indholdet i ansøgningen, siger hun.

De tre klyngeorganisationer går snart sammen under samme hat, nemlig Energy Cluster Denmark.

Samling styrker innovation
Det er økonomisk og teknologisk udviklingen på tværs af hele energisektoren, som er formålet med øvelsen, pointerer Preben Birr-Pedersen, CEO i House of Energy.

- Vi har en stor fælles opgave i at nå en 70 procents reduktion i CO2-udledningen i 2030. Vi skal høste vækst og udvikling i danske virksomheder samtidig med, at vi løfter den grønne omstilling, siger han og uddyber:

- Vi skal videre på rejsen med en øget elektrificering, digitalisering og lagring; vi skal producere mere bæredygtigt og forbruge mindre. Det kræver samling på innovationskraften, siger Preben Birr-Pedersen.

Større scope
Industrierne og brancheorganisationerne bakker massivt op om den nye organisation.

Ansøgningen om en ny, fælles klynge, som de tre klyngeorganisationer i fællesskab indsendte den 27. maj, har fået følge af op mod 200 støtteerklæringer fra de industrier, innovationen skal komme til gavn. 

Den opbakning er afgørende, siger Henrik Bjerregaard, direktør i Clean Energi:

- Vi skal arbejde med efterspørgselsdrevet innovation. Det kræver nærhed til virksomhederne og videninstitutioner for at sikre, at vi arbejder med deres mest presserende udfordringer, siger han og tilføjer:

- Med Energy Cluster Denmark møder vi et ønske fra industrien om et enkelt, stærkt center for arbejdet med innovation, men vi forenkler samtidig i et langt større scope, som favner alt indenfor energiproduktion, energilagring, energiinfrastruktur og energieffektivitet. Det er en klar styrke af innovationskraften, siger han. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095