23948sdkhjf

Linka Energy leverer kombinationsanlæg til Egtved Varmeværk

Linka Energy har netop indgået en kontrakt med Egtved Varmeværk.

Der skal udvikles og leveres et kombinationsanlæg bestående af et 2 MW biomasseanlæg og et 2,1 MW varmepumpeanlæg.

Investeringen i det nye anlæg sker på baggrund af årelange og grundige overvejelser omkring forskellige løsninger.

Tankerne om projektet startede faktisk helt tilbage i 2009 men først i 2018 lød det endelige startskud til at finde en ny varmeløsning.

- Med hjælp fra Dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) valgte vi Linka Energy fordi vi med det valg får en brændselsfleksibilitet ikke set på noget andet anlæg, siger Leif O. Rasmussen, driftsleder, Egtved Varmeværk.

Kombinationsanlægget kan anvende flis og halm som primære brændsel men også andre biomassebaserede affaldsprodukter som korn- og frøskaller kan anvendes.

Anlægget
Anlægget, som Linka Energy skal levere er et fuldautomatisk varmeværk dimensioneret til at sikre en stabil drift med fokus på brugervenlighed og godt arbejdsmiljø for driftspersonalet.

Driftsbehovet er minimalt og anlægget kan tilmed overvåges via fjernadgang, hvilket betyder, at forbrugerne altid er sikret adgang til varme.

Biomasseanlægget består af en 2 MW Linka flis- og halmkedel og en varmepumpe.

Brændselshåndteringen sker via en automatisk traverskran, som føder halmbordet samt et walking floor system som fører flisen ind i kedlen. Derefter sker indfyringen med stokersnegle til forbrændingskammeret, hvor forbrændingen af brændslet sker effektivt og med mindst mulige emissioner efter gældende regler.

Varmepumpen som indgår i anlægget, er en komplet løsning, som kan optage energi fra udeluft og vand. Den er er designet således, der ved opvarmning i 3 trin, opnås høj effektivitet både under fuld last og ved nedreguleret drift.

14.000 tons
Foruden de økonomiske besparelser på ca. 3.000 kr. årligt pr. kunde vil det nye biomasseanlæg medføre en årlig reduktion af CO2 udledning på ca. 14.000 tons.

- Det var vigtigt for os at få et fremtidssikret varmeværk med højest tænkelige miljøprofil og ikke bare en kedel til at brænde flis af, siger Anders Rønshof, formand for Egtved Varmeværk.

Opførelsen af anlægget forventes at starte i juni 2020 og at være i drift i begyndelsen af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078