23948sdkhjf

Sorø Forsyning har indledt gældsjagten

Et af de forsyningsselskaber, der har besluttet at gøre brug af privat inkasso frem for at lade Gældsstyrelsen inddrive gælden hos borgerne, er Sorø Forsyning.

Indtil i dag har selskabet først benyttet Skat og siden Gældsstyrelsen til inddrivelse, men inddrivelsen har været mangelfuld og kundernes gæld er derfor kun vokset.

Ved udgangen af 2019 manglede Gældsstyrelsen at inddrive mere end 3,7 millioner kroner for Sorø Forsyning.

11.000 kunder
Sorø Forsyning opkræver for drikkevand, afledning af spildevand og for tømningsordning hos mere end 11.000 kunder.

Langt hovedparten betaler til tiden, men enkelte får ikke betalt, selvom der sendes rykkere.

Med overgang til privat inkasso bliver inddrivelsen hurtig og effektiv.

- Jeg ser frem til at vi hurtigere får vores penge hjem, til gavn for alle vore kunder, og en hurtig inddrivelse vil hjælpe til, at gælden ikke vokser over hovedet for de, der ikke altid får betalt til tiden, siger bestyrelsesformand Rolf Clausen.

Det er kunder med gæld, der skal betale omkostningerne ved den private inkasso. De maksimale inkassoomkostninger er reguleret ved lov.

Kun ny gæld
Sorø Forsyning er lige startet op med inddrivelsen af gæld og har derfor endnu ikke hentet nogle penge hjem. 

Selvom kunderne ved udgangen af 2019 samlet set skyldte Sorø Forsyning 3,7 millioner kroner, så er det ikke de penge, selskabet kan gå efter, fordi de er sendt til inddrivelse via Gældsstyrelsen.

Sorø Forsyning har udsendt forårets opkrævninger og er i færd med at udsende rykkere. Hvis rykkere ikke betales, sendes kravet til privat inkasso.

- Gældsstyrelsen skal nok få inddrevet de millioner vi har til gode, men der vil gå lang tid. Vi ser frem til en hurtigere og mere effektiv privat inddrivelse for ny gæld, siger direktør i Sorø Forsyning Anders Johansen.

Til den del har Sorø Forsyning valgt at entrere med Kredinor, som i de kommende tre år skal hjælpe med at få pengene op af lommerne hos de forbrugerne.

På spørgsmålet om Sorø Forsyning har fortrudt valget om selv at skulle bakse med rykkere og dårlige betalere i de næste tre år, svarer Anders Johansen:

- Nej!

Årsagen er såre simpel. Gældsstyrelsens inddrivelsessystem er ikke i drift, afløseren for systemet er ikke på trapperne inden for nærmeste fremtid, hvorfor inddrivelse sker i et meget begrænset omfang.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Forsyning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078