23948sdkhjf

Siemens Gamesas supermølle bliver del af gigantisk havmøllepark

Vindmølleproducentens nye supermølle på 14 MW er blevet valgt som en del af den 2,64 GW store Dominion Energy Coastal Virginia Offshore Wind-havmøllepark, der skal opføres ud for kysten ved delstaten Virginia i det sydøstlige USA.

Allerede i januar blev Siemens Gamesa valgt som foretrukken leverandør til den gigantiske havmøllepark, der efter planen være i drift i 2026.

Det er dog ikke besluttet, hvor mange SG 14-222-vindmøller, der skal være en del af projektet, ligesom hele projektet stadig afventer Dominion Energys endelige finansieringsbeslutning.

Samtidig er Siemens Gamesa i gang med at finde en velegnet lokation til produktion af vindmøllevinger på USA’s østkyst. Vindmølleproducenten vil dog først tage en endelig beslutning om fabrikken næste år.

- Offshore-industrien blomstrer i USA, og med denne aftale og dette nye produkt er vi positioneret til markant at øge væksten i industrien og skaffe ren energi til mange kommende generationer, siger Steve Dayney, head of offshore North America hos Siemens Gamesa.

Som en forløber for projektet er Siemens Gamesa i gang med at installere to 6 MW-møller, som forventes at være i drift senere på året.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156