23948sdkhjf

Aarsleff overvejer ny retssag i strid om rørpatent

I marts tabte entreprenør Aarsleff et tre år langt retsopgør mod Peanta Inventions ved den svenske Patent- og Varemærkedomstol.

Den danske entreprenørkæmpe mente, at Peanta havde krænket Aarsleffs patent på en særlig metode til LED-hærdning i forbindelse med strømpeforing af kloakledninger.

Retten i Sverige fandet det ikke bevist, og Aarsleff blev pålagt at betale over 3 mio. kr. i sagsomkostninger.

Det skriver Energy Supplys søstermedie Licitationen.

Dom gælder kun i Sverige
Dommen gælder kun i Sverige, hvor Peanta kan sælge den konkrete tekniske løsning uden at krænke Aarsleffs patentrettigheder på det svenske marked.

- Vores patent er gældende i en række lande ud over Sverige, og vi vil derfor til enhver tid forbeholde os retten til at beskytte vores IP-rettigheder, hvis vi mener, at de bliver krænket i lande, hvor vores patent er valideret, siger Peter Lystbæk, afdelingsdirektør i Per Aarsleff A/S Rørteknik.

Han oplyser, at Aarsleff følger situationen nøje i samarbejde med koncernens jurister.

Betyder det, at I overvejer at tage retslige skridt mod Peanta?

- Ja, hvis vores jurister vurderer, at Peanta krænker vores IP-rettigheder i det pågældende land, så vil vi tage de nødvendige retslige skridt, siger Peter Lystbæk.

Han mener dog ikke, at den svenske dom indtil videre har haft konsekvenser for salget af Aarsleffs eget strømpeforingssystem, der markedsføres under navnet Bluelight.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093