23948sdkhjf

Energiselskab og vindekspert skaber nyt europæisk kraftcenter for kommerciel energihandel

Energiselskabet Norlys og Eurowind Energy har netop stiftet Norlys Energy Trading A/S.

Det nye selskab Norlys Energy Trading A/S, med hovedsæde i Aalborg, får til opgave at håndtere energihandel og risikostyring for den kommercielle energiforretning i Norlys og for Eurowind Energys trading-funktion.

Ambitionen er i fællesskab at opnå betydelige markedsmæssige synergier mellem produktions- og forbrugsleddet i den grønne værdikæde.

- Udbygningen af den vedvarende energi kræver enorme investeringsmidler i det kommende årti, når Danmark skal elektrificeres. Derfor er det afgørende, at vi håndterer vores markedsmæssige risici og får del i den værdiskabelse, som det europæiske marked giver mulighed for. Vi har brug for øget lønsomhed for fortsat at kunne fastholde et meget højt fremtidigt investeringsniveau. I vores nye trading-setup vil vi i højere grad end i dag være i stand til at håndtere markedsudviklingen, forklarer Niels Duedahl, som er administrerende direktør i Norlys og kommende bestyrelsesformand i Norlys Energy Trading.

Norlys og Eurowind er i forvejen tæt forbundet og udbygger med etableringen af det nye tradingselskab deres nære relationer.

Stiftelsen af et fælles trading-selskab er næste skridt på vejen mod udnyttelse af fælles synergier i den elektrificering, som er en af forudsætningerne for fremtidens grønnere samfund.

- Elektrificeringen accelererer både produktion og forbrug af vedvarende energi. Der er brug for fleksibilitet og balance i denne værdikæde, hvor udsvingene er større end i det energisystem, vi kender i dag – både i tid og kapacitet. Norlys og Eurowind Energy spiller allerede en stor rolle i at sikre den tilstrækkelige kapacitet og lønsomhed i energisystemet, hvor energistrømmene kører mere og mere på tværs af landegrænserne. Den rolle ser vi frem til at udbygge og forstærke i fællesskab ved at samle vores aktiviteter inden for balancering, risikostyring og håndtering af produktionen inden for vedvarende energi, udtaler Jens Rasmussen, som er administrerende direktør i Eurowind Energy og kommende næstformand i Norlys Energy Trading.

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern, som har knap 800.000 el- og gaskunder. Norlys ejer 50 % af Eurowind Energy, som er en europæisk aktør inden for vedvarende energiproduktion.

Efter opnåelse af de relevante myndigheders godkendelse, vil det nye selskab blive ejet 50 procent af begge parter.

Norlys’ administrerende direktør Niels Duedahl sætter sig i stolen som bestyrelsesformand og Eurowind Energys stifter og administrerende direktør Jens Rasmussen bliver næstformand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204