23948sdkhjf

Frederiksberg Kommune hyrer solcellerådgiver

Bæredygtighed har i mange år stået højt på dagsordenen for Frederiksberg Kommune, der nu har indgået en aftale med Kuben Management om solcellerådgivning til lokale bygningsejere. 

Som solcellerådgiver for Frederiksberg Kommune skal Kuben Management hjælpe kommunens bygningsejere med at øge mængden af lokalt produceret, vedvarende energi fra solceller - og dermed bidrage til byens bæredygtige udvikling.

Det skriver Kuben Management i en pressemeddelelse.

Ambitionen for det aktuelle samarbejde omkring solcellerådgivning er dels at få kortlagt, hvilke tagflader/bygninger på Frederiksberg, der egner sig til etablering af solceller, dels at flere bygningsejere bliver opmærksomme på solceller som et supplement til energiforsyningen af deres ejendom.

Endelig er det en ambition, at rådgivningen fører til konkrete beslutninger om at investere i solcelleanlæg.

Bygningsejere i Frederiksberg Kommune, der er interesserede i mulighederne for at etablere solcelleanlæg, kan derfor nu få vurderet bygningens og tagets egnethed, besparelsespotentiale samt etableringsudgifter ved opsætning af solcelleanlæg. Som afslutning på rådgivningen vil bygningsejeren få udleveret en rapport, som kan bruges, når der ansøges om byggetilladelse til anlægget og i dialogen med en solcelleleverandør. 

Kuben Management står for screening og udarbejdelse af rapporten, mens Frederiksberg Kommune afholder udgifterne hertil. 

Forud for samarbejdsaftalen har Kuben Managements rådgivere udarbejdet en rapport, der belyser muligheder og barrierer for flere solceller på Frederiksberg. Rapporten har fungeret som grundlag for Frederiksberg Kommunes strategiske arbejde med at øge mængden af lokalt produceret vedvarende energi og den påviste, at potentialet er størst ved solceller. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

2.859