23948sdkhjf
>

E.On og Heliac udskifter plastsolfangerne på Møn

Artiklen er opdateret den 25. maj 2020: Fejlagtige oplysninger om fejl ved solfangerne er slettet. Det fremgik at der var fejl på det hydrauliske system og at levetiden på de første solfangere kun var 5 år. Det var midlertid ikke korrekt, oplyser Peter Bjerregaard til Energy Supply.

Et år efter at E.On og virksomheden Heliac indviede 144 solfangere fremstillet af plast og folie i Lendemarke på Møn, kan parterne konstatere at det ikke har kørt helt optimalt.

Rent faktisk har det kun kørt kortvarigt.

Det fortæller Market Regulation Manager hos E.On Peter Bjerregaard hos E.On til SN.dk.

- Status er, at vi er ved at skifte alle glaspartierne ud. De havde slet ikke den levetid, som testene havde vist. Linserne består af fire lag film, der er limet på en stor glasplade, og ét af de lag var ikke vandtæt. Derfor er vi nødt til at skifte alle glaspartier. Sådan går det, når man afprøver ny teknologi i et demoanlæg. Vi tester hele tiden nye ideer og bliver hele tiden klogere, siger Lars van Hauen, innovationsdirektør i E.On.

Det er firmaet Heliac i Slagelse, der har udviklet og leveret de gamle paneler og som derfor også står for udskiftningen af overfladen på panelerne.

Peter Bjerregaard fortæller, at de nye solfangere er anderledes konstrueret end de gamle. Der anvendes ikke lim længere men silikone og glas, hvilket gør at levetiden forlænges væsentligt.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078