23948sdkhjf

Silkeborg og Horsens vil gerne i gang med nærvarme

Det kommunalt ejede forsyningsselskab i Silkeborg og det forbrugerejede i Horsens er klar til at kaste sig ud i at arbejde med nærvarme.

I det øst- og midtjyske sidder to forsyningsselskaber klar til at kaste sig ud i nye projekter. Og for dem begge gælder det, at nærvarmetanken fra Dansk Fjernvarmes projekt 'Grøn Varme til hele Danmark' har gjort dem lune på, at det godt kunne være det næste projekt. Der er tale om det kommunalt ejede multiforsyningsselskab Silkeborg Forsyning og det forbrugerejede Fjernvarme Horsens. De melder samstemmende, at det er et projekt, som det vil være oplagt for dem at være en del af.

Det fortæller de i en artikel i den seneste udgave af magasinet Fjernvarmen, der udgives af Dansk Fjernvarme. 

– Det kan være med til at skubbe på den udvikling af fjernvarmebranchen, som jeg mener er en nødvendighed, siger Jens Frederik Bastrup, direktør i Silkeborg Forsyning, der ser fjernvarmen i Danmark som en både vigtig og nødvendig partner i den grønne omstilling. 

Direktør i Fjernvarme Horsens Christian Niederbockstruck ser byens forbrugerejede selskab som ”født ud af den grønne omstilling”, og set i lyset af at man om få år – i 2023 – er færdig med at konvertere gasområder til fjernvarme, vil det være naturligt allerede nu at fokusere på nye initiativer. 

- Som jeg har forstået konceptet med nærvarme, vil man vægte at tilbyde kunden nærhed, og at man som kunde kommer ind i folden – ind i fællesskabet. Og det er jo noget, som vi allerede gør i dag, så det vil passe godt med vores måde at tilgå tingene på, siger han og fortsætter:

- Så her og nu er vores tanke, at vi gerne vil bakke op om det.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128