23948sdkhjf

Mange forsyningsselskaber er nysgerrige på nærvarme

Chefkonsulent hos Dansk Fjernvarme Nicolai Kipp er kommet retur fra forårets regionalmøder med mange nåle i sit Danmarkskort – hver nål repræsenterer et forsyningsselskab, der er interesseret i at få mere viden om nærvarme som en del af projektet Grøn Varme til hele Danmark.

De mange deltagere på forårets otte regionalmøder blev altså mødt af et Danmarkskort og en opfordring til at få en uddybende snak om den del af projektet ”Grøn Varme til hele Danmark”, der handler om nærvarme. Snakken kunne de få med netop Nicolai Kipp, der til gengæld tilbød en nål, som medlemmerne kunne sætte på kortet, hvis de ville vide mere om projektet. Danmarkskortet endte med at blive dækket ganske godt til i nåle, så Nicolai Kipp er ikke sen til at konkludere, at rundrejsen med kortet til regionalmøderne var en succes.

- Jeg fik ganske mange input og indtryk. Og selv om de var forskelligartede, så var langt størstedelen af dem positive, fortæller han, da han bliver bedt om at huske tilbage på de tre uger, hvor regionalmøderne blev afviklet. 

- Der var helt naturligt også nogle af medlemmerne, der var skeptiske. Det gik primært på, hvad nærvarmen vil betyde for fjernvarmen i de eksisterende forsyningsområder, hvor den individuelle varmepumpe jo sådan set er en konkurrent. De er forståeligt nok nervøse for, om Dansk Fjernvarme nu er i gang med at sætte noget i søen, der kan true deres kundegrundlag og deres varmepriser, siger Nicolai Kipp i en artikel i den seneste udgave af Dansk Fjernvarmes magasin Fjernvarmen

Lokale eller regionale selskaber
Nærvarmekonceptet er som nævnt en del af det samlede projekt – Grøn Varme til hele Danmark – og selv om det er Dansk Fjernvarme, der har udtænkt projektet, så er det ikke tanken, at det er Dansk Fjernvarme, der skal drive projektet frem. Det er fjernvarmeselskaberne, der i mindre eller større fællesskaber med hinanden skal etablere regionale selskaber, hvor nærvarmen bliver faciliteret og udbudt. Men selv om det gerne skal ske uden mellemkomst af Dansk Fjernvarme, så er Nicolai Kipp ikke afvisende, hvis det viser sig, at Dansk Fjernvarme skal spille en større rolle end det.

- Jeg håber, at selskaberne kan se sig selv i det og selv sørge for at få etableringen på plads og drive det. Vi ser det som vores opgave at samle selskaberne omkring det og få det til at fungere på bedst mulig vis. Men vi er omvendt ikke afvisende over for, at der kan være brug for en koordinerende rolle – måske det første år eller lignende, siger han og slår fast:

- Det vigtigste er, at vi får det her til at ske – ikke så meget hvordan.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222