23948sdkhjf

På pengejagt: Exowave går efter international vækst

Havenergi-konceptet Exowave har netop afsluttet sit femte regnskabsår. 

Det afslører at udover at udvikle på teknologien og styrke de to forretningsben, så skal de tre co-founders Martin Dahl, Lars Wigant og Michael Smedegaard på pengejagt.

Det fremgår af ledelsesberetningen i det nyligt offentliggjorte regnskab for 2019, at ledelsen erkender behovet for at få rejst kapital fra såvel private som offentlige fonde.

Årets resultat for 2019 landede på -330.485 kroner mod -150.230 kroner året før.

Alligevel anser ledelsen resultatet som værende tilfredsstillende.

- 2019 var et forsigtigt år, hvor vi har brugt tid på udviklingsarbejde og på at modne vores teknologier. Regnskabet afspejler, at vi restrukturerer. Det vil sige konsoliderer vores udvikling i driftselskabet, siger Martin Dahl og uddyber:

- Driftselskabet (kaldet Patentselskabet af 30. november 2014) har rettighederne til Exowaves Wave Energy Converter (WEC). 

Martin Dahl understreger endvidere at driftselskabet er solvent. Holdingselskabet ønsker at rejse kapital til den kommende markedsvækst og udviklingsopgaver i driftsselskabet.

Kapital, der ikke nødvendigvis skal komme fra danske fonde og offentlige puljer. 

- Det behøver ikke være danske midler. Vi er repræsenterede i både Italien og Tyskland, så der kunne sagtens være interessenter og private investorer, siger Martin Dahl. 

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093