23948sdkhjf

Oven på coronakrisen: Uventet efterspørgsel på landstrøm

Presset på oliemarkederne under coronakrisen skaber uventet, norsk efterspørgsel på landstrøm 

 - Vi er den seneste tid blevet ringet op af rigtig mange norske havne, der spørger, om vi har et landstrømsanlæg på lager, siger Peter Castberg Knudsen, medejer af PowerCon i Hadsund. 

Det har ingeniørvirksomheden, der er kendt i Norge som en af de førende leverandører af landstrømsanlæg, desværre ikke. PowerCon deltager kun i udbudsrunder om fremtidige anlæg, og de bliver produceret af den virksomhed, der vinder runden. 

- Men det er netop nu, de norske havne står og mangler anlæg. De har ikke tid til udbudsrunder. Oliemarkederne er presset og havnene oplever, at et stort antal af boreplatformenes offshore supply-skibe kommer ind for at blive lagt op, fortæller han. 

Billigere end skibenes motorer 
Peter Castberg Knudsen forklarer, at der ikke længere er samme behov for at sejle proviant og andet ud til boreplatformene, som før coronakrisen.

- Der bliver skruet ned for alle aktiviteter i oliebranchen. De norske olieskibe kommer derfor på landstrøm, for det er billigere end at holde skibets egne motorer i gang. Og så forurener landstrøm ikke samtidig med at skibets vigtige funktioner stadig kan køre, siger PowerCon-medejeren. 

Peter Castberg Knudsen ærgrer sig over, at PowerCon ikke har en stribe landstrømsanlæg ’klar på hylden’, men glæder sig samtidig over den helt uventede interesse for landstrøm, selv om det er på en trist corona-baggrund. 

Først til efteråret er der igen en række udbudsrunder i Norge. I Danmark er der to igangværende runder. Den ene er et mobilt anlæg til Molslinjens færger i Aarhus Havn, og den anden er et tilsvarende anlæg til Esbjerg Havn.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11