23948sdkhjf

Nyt dansk-tysk selskab har 800 MW sol i pipeline

Efter flere års samarbejde forener de to tyske selskaber SecurEnergy og Photon Energy Solar nu deres kompetencer med danske IWE Group. 

Ejerne af de tre virksomheder Holger Stabernack, Karsten Becker og Casper Rasmussen stifter derfor Securenergy Solutions AG (SES AG). 

Fokus bliver på udvikling og opførelse af landbaserede solcelleanlæg i Tyskland - og resten af verden - i nævnte rækkefølge.

Projekterne skal drives fra hovedkontoret i Berlin med ejer af SecurEnergy Holger Stabernack som direktør.

Han har hidtil haft fokus på tagbaserede solanlæg, men skal nu også til at prøve kræfter med markanlæg. 

- Vi ønsker at bidrage aktivt til klimabeskyttelsen. Med SES AG vil vi koncentrere os om fritstående anlæg i Tyskland og hovedsageligt fokusere på projekter udenfor tilskudsordningen, siger Holger Stabernack.

De første positive forhandlinger med PPA-udbydere og banker er blevet afsluttet. 

Parterne har allerede opstillet 300 MW solenergi og har sikret sig rettigheder til 800 MW, der skal etableres over de næste to år i Tyskland. 

Sol i Tyskland og resten af verden
Mens Holger Stabernack mestendels har beskæftiget sig med tagbaserede anlæg, så kan Karsten Becker fra Photon Energy Solar fremvise cirka 120 solanlæg i Tyskland og 200 installerede MW i italien, Spanien og Latinamerika. 

Og netop resten af verden er også en del af trioens målsætninger. 

- I de kommende år vil vi realisere over 1 Gigawatt solanlæg internationalt. Vi har forenet vores viden og netværk, og som partnere kommer vi til at etablere os i energiindustriens internationale sektor, siger Karsten Becker.

One-stop-shop
Eneste dansker i gruppen er Casper Rasmussen. Han ejer virksomhedsgruppen IWE og har været aktiv inden for vedvarende energi siden 2008.

Han har i sin tid håndteret investeringer i vindenergi til en værdi på over 250 millioner euro. 

I 2013 købte IWE de første sol-projekter og specielt de sidste fire år har Casper Rasmussen fokuseret på køb og finansiering af anlæg i Tyskland.

- Med samarbejdet kan vi nu også betjene de helt store internationale investorer. Securenergy Solutions vil agere som One-Stop-Shop, med mulighed for at servicere både store og små investorer. Hvis vi i fremtiden bliver behandlet som en af de foretrukne aktører, har vi opnået meget, siger Casper Rasmussen, som er bestyrelsesformand i det nystiftede selskab. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078