23948sdkhjf

Østre Landsret har afsagt dom i principiel sag om driftsbidrag

- Vandforsyninger må gerne opkræve et fast driftsbidrag for boligenheder, hvor der ikke er etableret en vandmåler ejet af vandforsyningen.

Det har Østre Landsret den 28. april 2020 slået fast i en afsagt dom i den principielle sag om vandværkers ret til at opkræve fast driftsbidrag pr. boligenhed, hvor der ikke er etableret en vandmåler ejet af vandforsyningen.

Sagen drejer sig helt konkret om en ejendom, hvor der er alene opsat én fælles afregningsmåler, og ejeren af ejendommen har ikke truffet beslutning om opsætning af individuelle forbrugsmålere i de enkelte lejligheder/boligenheder.

Det er Civica, der har sagsøgt Skrillinge-Russelbæk Vandværk i Middelfart Kommune. 

Østre Landsret finder, at vandforsyningslovgivningens bestemmelser ikke er til hinder for en opkrævning med grundlag i antallet af lejligheder i ejendommen, skriver Danske Vandværker i en pressemeddelelse.

Østre Landsret udtaler endvidere, at vandværkets opkrævning og fastsættelsen af taksterne på denne måde ikke strider mod objektive og saglige kriterier, eller at betalingen af de faste bidrag for hver enkelt bolig skulle føre til en urimelig byrdefordeling, sammenlignet med de øvrige brugere hos vandværket, f.eks. parcelhusejere.

Hos Foreningen Danske Vandværker vækker dommen glæde. 

- Danske Vandværker glæder sig over dommens resultat, og at det nu endeligt er blevet fastlagt, at vandværkernes opkrævning og fastsættelsen af taksterne på denne måde ikke strider mod objektive og saglige kriterier, skriver organisationen på sin hjemmeside. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157