23948sdkhjf

Ørsted byder på 760 MW havvind

Ørsted vil indgive et bud i det 760 MW store Holland Coast North-udbud.

Det skriver Ørsted i en pressemeddelelse. 

- Holland har ambitiøse klimamål for både energi- og industrisektoren og er et vigtigt marked for os. Vi indgiver et stærkt bud med en høj grad af risikoreduktion. Den hollandske regering skal have ros for at have holdt fast i sine udbudsfrister og mål for vedvarende energi i en tid præget af global usikkerhed. Vi opfordrer regeringer verden over til at fortsætte den grønne omstilling med fuld hastighed for at bekæmpe klimaforandringerne og fremme bæredygtige investeringer i økonomisk vækst og jobskabelse, siger Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore.

Ørsteds bud omfatter innovative teknologier, der kan være med til at integrere stadigt større mængder havvind i det hollandske energisystem, og Ørsteds bestyrelse har allerede godkendt den endelige investeringsbeslutning for projektet.

Ørsted er i forvejen ved at opføre havvindmølleparken Borssele 1& 2, hvor den første vindmølle netop har produceret den første strøm og leveret til elnettet. Borssele 1 & 2 vil når den står færdig kunne levere strøm nok til 1 million hollandske husstande.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094