23948sdkhjf

Flere interesserede i at købe Fjernvarme Fyn: Her er de

Odense Byråd har netop besluttet at indlede forhandlinger om et salg af Fjernvarme Fyn med Energi Fyn.

Energi Fyn er dog ikke den eneste interesserede køber, skriver Fyens.dk

Det er nu kommet frem at en kapitalfond, Verdo, NH Solution og Combineering har udvist interesse for Fyns store varmeselskab.

Den første henvendelse til kommunen kom i oktober 2019, hvor en unavngiven person fra en kapitalfond henvendte sig telefonisk. 

I december 2019 henvendte Verdo A/S fra Randers sig med et ønske om at blive inddraget i kommunenes salgsovervejelser. 

I januar og febraur i 2020 tog rådgivervirksomheden NH Solution fra Vinderup kontakt og udtrykte ønske om - sammen med unavngivne investorer - at købe Fynsværket - altså en del af Fjernvarme Fyn. 

Senest har Combineering fra Birkerød henvendt sig. Selskabet ønsker sammen med en unavngiven partner at give et tilbud på Fjernvarme Fyn. 

- Vi fik at vide, at Energi Fyn havde henvendt sig, og vi syntes, det lød meget fornuftigt at finde ud af, hvad de vil give for Fjernvarme Fyn. Det er ikke blevet mindre interessant, og den beslutning er ikke forkert. Men det, der er sket siden - at flere interesserede købere har henvendt sig - er så vigtigt, at vi ikke kan lade os begrænse af budgetforliget. Der er sket radikale ændringer, og det skulle borgmesteren have indviet os i. Det er dybt utilfredsstillende, at han ikke har kaldt forligspartierne sammen og delt oplysningerne med os, siger Tommy Hummelmose og Kristian Guldfeldt fra Konservative i Odense Kommunes byråd.

Borgmester Peter Rahbæk Juel siger til sit forsvar og til avisen, at det er noteret i budgetforliget, at der skulle forhandles med Energi Fyn - og at de Konservative var med til at vedtage det.

Han siger samtidig at han hellere vil sælge til et lokalt selskab end en kapitalfond.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.314