23948sdkhjf

Ørsted løfter indtjeningen markant - forventer ikke sværdslag med corona

Med en stigning i driftsresultatet (ebitda) på 33 pct. til 6,8 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år må man formode, at energikoncernen Ørsteds regnskab for første kvartal er godkendt.

Indtjeningen fra producerende hav- og landvindmølleparker steg med 25 pct. til 5,2 mia. kr. som følge af øget produktion fra Hornsea 1, Lockett og Sage Draw. Desuden havde Europa høje vindhastigheder i løbet af første kvartal 2020, forklarer Ørsted i forbindelse med kvartalsregnskabet, der netop er offentliggjort.

Forventningerne til året blev sidste måned opjusteret fra 16 mia. kr. i ebitda til 16-17 mia. kr., og man forventer ikke, at coronakrisen vil have nævneværdig betydning for årets indtjening.

"Ørsted er en stærk virksomhed med en robust forretningsmodel, og vi befinder os i en langt mindre sårbar situation end mange andre sektorer, som er dybt påvirkede af krisen. Covid-19 vil imidlertid påvirke alle økonomier og sektorer, og vi kan ikke blot læne os tilbage og vente på, hvordan den potentielt vil komme til at påvirke os. Derfor følger vi krisens udvikling tæt og har identificeret en række risici, der kan påvirke vores aktiviteter," siger adm. direktør Henrik Poulsen i en pressemeddelelse til regnskabet. 

Han peger blandt andet på South Fork-projektet i New York, som sandsynligvis bliver udsat til 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.788