23948sdkhjf

Østjysk energikoncern indgår samarbejde med auto-grossist

Et nyt strategisk samarbejde mellem den østjyske energikoncern Aura Energi og grossist i autobranchen FTZ Autodele & Værktøj (FTZ) skal bidrage til at udvide det danske ladestander-netværk til elbiler.

- Som energiselskab vil vi gerne være med til at udbygge vores lade-infrastruktur til det store indtog af elbiler frem mod 2030. Her tror vi på, at strategiske erhvervssamarbejder kan bidrage til en hurtigere udrulning af ladestandere. Sammen med en stærk partner som FTZ er vi nu klar til at bidrage aktivt til den grønne omstilling af vores transportsektor, siger Mette Marie Ostenfeld, direktør for Energi & Teknik hos Aura Energi (Aura).

 Aura og FTZ vil gøre det nemmere for lokale automekanikere i hele Danmark at opstille en ladestander ved værkstedet eller parkeringspladsen og dermed yde en ekstra service for det voksende antal elbilejere. 

Kædeværkstederne under FTZ består af mere end 1.000 værksteder placeret i både store og mindre danske byer, så håbet med samarbejdet er, at det vil bidrage væsentligt til at øge antallet af ladepunkter uden for motorvejsnettet. Lige præcis hvor mange ladestanderne det drejer sig om er uvist. 

- Men med over 1.000 værksteder, der er underlagt samarbejdet, forventer vi at øge antallet af ladepunkter væsentligt over hele landet, oplyser Aura Energi. 

Frivillig ordning
Det er hos FTZs landsdækkende værkstedskæder AutoMester, Din Bilpartner, CarPeople, Hella Service Partner og nosign, at Aura vil opsætte ladestandere. 

Ordningen er dog frivillig. Aura og FTZ stiller blot løsningen, hvor Aura Installation opsætter ladestanderen hos værkstedet, til rådighed.

Værkstedet betaler selv for installation og ejer herefter ladestanderen. Værkstedet kan vælge mellem at betale kontant eller afbetale rentefrit over elregningen med 20 procent i udbetaling og løbetid 4 år. 

For det enkelte værksted er der mange faktorer som eksempelvis antallet af udtag, placering på væg eller parkeringsplads og kabelføringsveje at tage stilling til, når den mest optimale ladeløsning skal vælges. Derfor har Aura udviklet en online-ladeberegner, der hjælper den enkelte værkstedsejer med at træffe de rigtige valg i forhold til installlation og montering

Flere ladepunkter er afgørende
Fra regeringens side er der et ønske om 1 million elbiler på vejene i 2030. Samtidig skal det være slut med salg af benzin- og dieselbiler. Hvis dette fremtidsscenarie skal blive til virkelighed, kræver det væsentligt flere ladepunkter i hele landet.

Ifølge en analyse fra Dansk Elbil Alliance er der i 2030 et behov for mellem 23.000 - 28.000 destinationsladepunkter i Danmark, hvilket vil kræve en enorm udbygning af den nuværende lade-infrastruktur.

- Ladeløsninger til elbiler er et forretningsben i Aura, som vi satser meget på. For nylig præsenterede vi en intelligent hjemmeladeboks henvendt til private elbilejere. Samarbejdet med FTZ understreger, at vi også tilbyder erhvervsløsninger målrettet virksomheder, boligforeninger og kommuner, siger Mette Marie Ostenfeld. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172