23948sdkhjf

Letbanen kommer: Novafos flytter 10 kilometer ledninger

Den 27. april 2020 begyndte et af de største anlægsarbejder i forsyningsselskabet Novafos’ historie.

Mere end 10 km ledninger til drikkevand, spildevand og regnvand skal flyttes rundt på Buddingevej i Søborg for at gøre plads til den kommende letbane, der skal køre på strækningen i 2025. 

Det skriver Novafos på sin hjemmeside.

Koordinerer med andre ledningsejere
Novafos er bare en af mange ledningsejere, der forsyner byen og borgerne med bl.a. vand, gas, el og tv, og som derfor skal flytte deres ledninger for at gøre plads til letbanen. 

Planlægningen af arbejdet har derfor betydet meget koordinering.

- Vi er flere, der skal flytte rundt på ret store ledninger, så det har været lidt af et puslespil at få på plads, hvem der skal arbejde hvor og hvornår. Men koordinering af både arbejde og kommunikation er vigtig for at genere borgerne mindst muligt, siger Novafos’ projektleder Michael Helmark, der sammen med de andre aktører har koordineret arbejdet siden 2018. 

Arbejde fra slut april 2020 til juli 2021 
Arbejdet med at flytte de mange ledninger kommer altså til at pågå i perioden april 2020 til juli 2021. Som noget af det første skal samtlige ledninger i den venstre side af Buddingevej mellem rundkørslen og Motorring 3 i retning mod Lyngby flyttes. 

Samtidig påbegyndes arbejdet ved Buddinge Station. Senere udvides arbejdet til også at omfatte rundkørsel og motorring 

- Vores arbejde kommer til at rykke sig frem og tilbage inden for arbejdsarealet, som vil være afspærret i hele perioden, også selv om vi ikke arbejder alle steder på én gang. Det er af hensyn til sikkerheden for både trafikanter og vores folk, der arbejder på pladsen, fortæller Michael Helmark. 

Arbejdet betyder også ændringer for passagerer i den offentlige trafik. Busserne på busterminalen flytter midlertidigt til Klausdalsbrovej, og også busserne foran Buddinge Station rykkes. Novafos forventer at være færdige med arbejdet ved busterminalen ved årsskiftet 2020/2021.

Letbanen følger efter Novafos
Når Novafos har flyttet den sidste ledning i den venstre side af Buddingevej i sommeren 2021, overtager letbanens entreprenør arbejdsområdet for at tage de næste skridt i arbejdet med at anlægge letbanen. 

Senere i 2021 fortsætter Novafos arbejdet på den modsatte side af Buddingevej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078