23948sdkhjf

Gode tider venter biogassen

En storstilet satsning på biogas kan betyde nye arbejdspladser og eksport. Biogassen kan blive det nye store industrieventyr, vurderer ekspert.
I dag producerer biogasindustrien 2 procent af det samlede danske gasforbrug. Det tal kan blive meget større. En storstilet satsning inden for biogas kan betyde nye arbejdspladser og eksport, lyder det fra Bruno Sander Nielsen, sekretariatsleder i Brancheforeningen for Biogas.

Samtidig advarer han om, at Danmark skal til og i gang, hvis ikke vi skal overhales af landene rundt om os, skriver dagbladet Børsen.

Tidobling af produktion
Ifølge Bruno Sander Nielsen har Danmark mulighed for at tidoble produktionen af biogas baseret på restprodukter fra industri og husholdninger samt husdyrgødning.

- Der er herhjemme meget stor viden inden for biogas, men de sidste 10 år har der ikke været satset på dette område, så skal vi fastholde kompetencerne, skal vi i gang, for andre lande løber stærkt nu, siger han til Børsen.

Biogassen kan ikke alene skabe en ny industri, men også sikre forsyningen af energi fremover – en forsyning baseret på danske råvarer, forudser han. Organisk affald af dansk oprindelse, dvs. fra landbruget, husdyrgødning, husholdningerne og slagterier, vil kunne levere minimum 20-25 procent af det samlede gasforbrug herhjemme.

Solum venter gode tider
Også hos Solum Gruppen i Hedehusene venter man meget af det danske marked for biogas. I dag driver Solum Gruppen ét kommercielt biogasanlæg i Danmark - ellers ligger resten af selskabets aktiviteter uden for Danmark. Men det kan ændre sig, lyder det fra projektchef hos Solum Gruppen Thomas Alstrup.

- Den ny regering har netop fokus på muligheden for at lave sammenhængende systemer. Min vurdering er, at der i Danmark kan opbygges 20 anlæg til at omdanne gylle fra landbruget til biogas, kombineret med husholdningsaffald, siger han til børsen.

Solum aftager på sit danske anlæg 20-25.000 ton husholdningsaffald årligt.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086