23948sdkhjf

Mangel på reservedele og vigtige komponenter begynder at give problemer

Et nyt notat fra Dansk Fjernvarme viser, at nogle værker allerede nu oplever forsinkelser og problemer med at kunne få reservedele og vigtige komponenter – men forsyningssikkerheden er endnu ikke truet.

Det skriver Dansk Fjernvarme på sin hjemmeside. 

Fjernvarmeforsyningen er af såkaldt samfundskritisk vigtighed, og derfor er det afgørende for fjernvarmeværkerne, at de har adgang til reservedele og andre vigtige komponenter for at kunne vedligeholde anlæg og fastholde forsyningssikkerheden.

Dansk Fjernvarme opfordrede sammen med Energistyrelsen tidligere sine medlemmer til at melde ind om situationen hos dem. Tilbagemeldingerne er nu mundet ud i et notat, der viser, at situationen generelt ikke er kritisk endnu, men at der er begyndende udfordringer for værkerne, selv om forsyningssikkerheden som sådan ikke vurderes at være truet.

Fjernvarmeselskaberne fortæller således om, at der for store maskindele eller maskiner til nye anlæg allerede nu er problemer med forsinkelser.

- Det skyldes dels at producenterne kan være lukket ned, eller at disse producenter har forsinkelser fra deres underleverandører. Det vil særligt blive en udfordring for varmepumpeprojekter i relation til energispareordningen,  skriver Dansk Fjernvarme i sit notat, hvor det samtidig understreges, at der generelt set endnu ikke er leveringsproblemer på reservedele frem til omkring den 1. juni.

Dansk Fjernvarme skriver også, at den såkaldte ”sommerrevision” kan blive udfordret, hvis producenter har været lukket ned i længere perioder og derfor ikke kan levere. Det gælder i særlig grad, når eller hvis der er tale om producenter i udlandet. Dertil kommer at teknikere og specialister kan få meget travlt, når også andre lande kalder på dem, så der kan opstå flaskehalse.

- Også logistik kan være en udfordring. Konsekvensen kan blive at revisioner ikke er mulige, og at enheder må tages ud af driften, så anden produktion må tage over, skriver Dansk Fjernvarme videre¨og fastslår samtidig, at der kan blive tale om økonomiske konsekvenser for værkerne, men at fjernvarmen nok skal blive leveret.

Dansk Fjernvarme påpeger i øvrigt, at der særligt i forhold til nye anlæg kan blive problemer for energispareprojekter, fordi fristerne måske ikke kan blive overholdt. Derfor arbejder Dansk Fjernvarme og Energistyrelsen på at finde en løsning.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109