23948sdkhjf

Lille John-1 efterforskningsboringen fandt olie

Der er fundet olie ved en boring på dansk område i Nordsøen. Nu skal rettighedshaverne vurdere resultaterne og afgøre om oliefundet skal udnyttes kommercielt.
PA Resources UK Limited har som operatør for tilladelse 12/06 boret efterforskningsboringen Lille John-1 i den sydvestligste del af Nordsøen.

Oliefund på dansk område
Boringen fandt olie i sandsten af Miocæn alder og svage indikationer på kulbrinter i kalk af formodentlig Danien alder. Den miocæne lagpakke er et relativt underudforsket efterforskningsmål på dansk område, og det spændende fund i Lille John-1 kan vise sig at blive den første udnyttelse af kulbrinter fra et reservoir af Miocæn alder i Danmark.

Lille John-1 blev boret som en nærved lodret boring og fandt olie i sandstenslag af Miocæn alder. Der blev udtaget sidevægskerner og væskeprøver samt foretaget omfattende målinger. I forbindelse med boringen i lag af Nedre Palæocæn alder måtte operatøren to gange genbore en sektion med henholdsvis sideboringen Lille John-1A og Lille John-1B. Lille John-1B gennemborede tætte kalklag, der viste svage indikationer på kulbrinter og sluttede i Zechstein saltlag i en dybde af 1307 meter lodret under havets overflade.

Kommercialisering eller?
Borearbejdet i Lille John-1 blev påbegyndt den 10. september 2011 med boreplatformen ENSCO 70. Boringen bliver nu lukket permanent, og boreplatformen ENSCO 70 vil herefter forlade dansk område.

Rettighedshaveren vil nu vurdere resultaterne fra Lille John-1 nærmere og lægge en plan for de yderligere arbejder, der skal afgøre, om oliefundet kan udnyttes kommercielt.

Andelshavere
Nedenstående viser selskabernes andele i tilladelse 12/06:
  • PA Resources UK Ltd.:64%
  • Spyker Energy ApS: 8%
  • Danoil Exploration A/S: 8%
  • Nordsøfonden: 20%


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156