23948sdkhjf

Politisk uro udskyder byggeri af biomasseanlæg nummer to i Horsens

Fjernvarme Horsens har udskudt byggeriet af biomasseanlæg nummer to på grund af politisk usikkerhed om biomassen, som fremtidig varmekilde.

Det skriver Horsens Folkeblad

Fjernvarme Horsens har allerede ét biomasseanlæg, som blev taget i brug i 2017 og er i dag en vigtig del af varmeforsyningen i Horsens.

Den anden blok skulle have være sat i drift i 2021, men Fjernvarme Horsens har altså nu ændret det til 2022/2023. 

- Vi ved ikke, hvad der sker i forhold til biomasse i forbindelse med de klima-forhandlinger, der snart skal gå i gang. Med den biomasse, vi bruger i Horsens, har jeg ikke en forventning om, at vi vil blive ramt af afgifter, men vi vil meget gerne have en politisk afklaring, før vi sætter byggeriet i gang, siger direktør Christian Niederbockstruck, Fjernvarme Horsens.

Fjernvarme Horsens kommer dog ikke til at mangle varmekapacitetet lige med det samme. Overskudsvarme-samarbejdet med Hamlet Protein sikrer en ekstra kapacitet frem til 2023 på cirka 20-25 procent. Når fjernvarmen er udrullet til 10.000 forbrugere vil overskudsvarmen kunne dække 15 procent af varmeforbruget.

Christian Niederbockstruck fastlår dog, at der skal tages en beslutning om byggeriet af biomasseanlæg nummer to snarest.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125