23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel i stor handelsaftale om vindkraft

Global Wind Power har indgået en toårig handelsaftale med Nordjysk Elhandel, der fra 1. januar 2012 skal håndtere Global Wind Powers 334 MW store portefølje af vindmøller i Tyskland.
Nordjysk Elhandel styrker sin position inden for handel og balancering af vindkraft ved indgåelse af aftalen med Global Wind Power, der fra 1. januar 2012 lader det nordjyske selskab håndtere handels- og balanceansvar for den 334 MW store portefølje af vindmøller i Tyskland.

Anledningen er den nye støtteordning til vindkraft i Tyskland, den såkaldte EEG, der nu støtter vindkraftproducenter, som leverer strøm på markedsvilkår.

Rentabelt og risikofrit skifte til markedsvilkår
Samarbejdet markerer Nordjysk Elhandels entre på det tyske marked, og er et resultat af nye gunstige muligheder for vindkraftproducenter i Tyskland.

- Støtten til møller der konverterer til markedsvilkår i den nye EEG gør det muligt for os at sikre mølleejerne en fast præmie oveni den faste tarif de i forvejen har i dag. Det betyder, at vi kan gøre det rentabelt og risikofrit at ”gå på markedet”, forklarer adm. direktør i Nordjysk Elhandel, Bo Lynge Rydahl.

I Global Wind Power som administrerer en portefølje på mere end 400 MW installeret vindkraft, hvoraf 334 MW er etableret i Tyskland, udtaler CEO Henrik Amby Jensen.

- I Global Wind Power har vi med succes etableret en stor portefølje af vindkraftprojekter i Tyskland. Tyskland, som uden sammenligning er Europas største ”vindkraftcenter” og også Global Wind Powers hidtil største marked. Aftalen med Nordjysk Elhandel om handel og produktionsbalanceansvar sikrer et fortsat rentabelt indtjeningsgrundlag for vores investorer på det tyske marked. Henrik Amby Jensen fortsætter. For os har det været afgørende, at vi i Nordjysk Elhandel får en erfaren og kompetent partner på handel og balancering af vindkraft. Med samarbejdet sikrer vi, at vi får maksimal værdi for vores produktion med minimal risiko på baggrund af de aktuelle vilkår i Tyskland.

En døråbner til Tyskland
I Nordjysk Elhandel, der med mere 2000 MW vindkraft i Danmark og Sverige er Danmarks største indenfor handel og produktionsbalance af vindkraft på markedsvilkår, vurderer Bo Lynge Rydahl, at den nye EEG er en døråbner til det tyske marked.

- Den nye EEG gør det fordelagtigt for tyske vindkraftproducenter at gå på markedet. Det betyder, at der lige nu er efterspørgsel efter vores kompetencer i Tyskland. Men tiden er knap, eftersom ordningen allerede træder i kraft per 1.1.2012. Derfor har vi i øjeblikket mobiliseret så mange kræfter som muligt mod Tyskland, og vi går til markedet med skarpe priser, fortæller Bo Lynge Rydahl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078