23948sdkhjf

Ny styrelse skal gavne grønt byggeri & energipolitikken

Ny styrelse samler byggeri og administration af godt 4 mio. m2 under ét tag. Det giver stordriftsfordele og nye muligheder, ikke mindst for udviklingen af grønt byggeri.
Den nye styrelse hedder Bygningsstyrelsen og placeres under Klima,- Energi- og Bygningsministeriet.

- Med den nye styrelse tager vi hul på et fantastisk politikområde, der ikke for alvor er tænkt sammen før. Vi ved, at 40 procent af vores energiforbrug ligger i bygninger. Derfor giver det rigtig god mening at samle hovedparten af statens bygge- og ejendomsaktiviteter i én styrelse. Nu kan vi skabe sammenhæng, og sætte nye standarder for statsligt byggeri og statslig ejendomsforvaltning og dermed støtte regeringens målsætninger om større energieffektivitet og lavere udledning af CO2, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Synergien skal frem
Bygningsstyrelsen får ansvar for at skabe optimale fysiske rammer til flere af landets vigtigste statslige institutioner.

- Vi skal have synergien frem. Samling af opgaverne i Bygningsstyrelsen skal munde ud i bedre produkter og billigere processer til gavn for brugerne – det vil sige universiteterne, politiet, domstolene og centraladministrationen. Det gælder både lokaliseringsopgaver, byggeopgaver og andre opgaver. Brugere og kunder – og deres behov og de produkter, de efterspørger - skal i fokus, siger Martin Lidegaard.

Styrelsen bliver en af landets største offentlige ejendomsadministratorer og bygherrer med en bygningsmasse på godt 4 mio. m2, mere end 1.600 lejemål og en forventet omsætning til byggeaktiviteter i 2011 på ca. 1,8 mia. kr.

Indspark til energipolitikken
Ud over at bygge og administrere statslige m2 og have ansvar for dele af lovgivningen på byggeområdet, skal Bygningsstyrelsen komme med indspil til regeringens energipolitik på bygningsområdet.

- Den nye bygningsstyrelse bliver en markant politisk muskel for regeringen. Når vi nu har samlet vores mange kompetente bygningsfolk under samme tag, så er det også min klare forventning, at der kommer gode indspark til, hvordan vi sammen energioptimerer vores bygninger. Jeg glæder mig til samarbejdet, Martin Lidegaard.

Direktionen i Bygningsstyrelsen består af direktør Carsten Jarlov, vicedirektør Connie Barfod og projektdirektør Jan Quitzau Rasmussen.

Fakta
Bygningsstyrelsen er resultat af regeringsdannelsen den 3. oktober 2011, hvor man samlede ansvaret for at administrere statens kontorejendomme og universitetsbygninger og sager vedrørende byggeri i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Opgaverne var tidligere fordelt på tre ministerier: Finansministeriet, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser og Erhvervsministeriet.

Bygningsstyrelsen skal sikre moderne, omkostningseffektive og funktionelle rammer for institutionerne og effektiv ejendomsadministration. Styrelsen arbejder med planlægning, udbud, ny-, om- og tilbygning, vedligehold og køb/salg. Alle faser af et byggeri i hele bygningens levetid. Styrelsen lejer ejendomme ud på markedsmæssige vilkår.

Desuden vil Bygningsstyrelsen, i kraft af sin størrelse, kunne skabe og præge udviklingen i markedet, f.eks. til udvikling af nye grønne produkter og teknologier.

Organiseringen af Bygningsstyrelsen er i fuld gang og forventes at være fuldt implementeret 1. april 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094