23948sdkhjf

Grøn energi er fremtiden hos VS Automatic

Solceller, husstandsvindmøller og varmepumper er blandt de områder, hvor Horsens-virksomheden vokser allermest lige nu.
Finanskrisen var hård ved VS Automatic, der er en del TS-Gruppen, men i stedet for at sidde og se kunderne forsvinde gik Horsens-virksomheden i offensiven. Før krisen beskæftigede virksomheden sig hovedsageligt med industri-kunder, men en stigende miljøbevidsthed blandt almindelige danskere har åbnet nye markeder.

- Vi har ikke været vant til, at der kom privatkunder heroppe – det er ikke et marked, vi tidligere har gjort så meget for at vokse på. Men nu kan vi mærke, at alternativ energi er rigtig meget oppe i tiden hjemme hos hr. og fru Jensen, siger direktør Torben Steffensen til Energy Supply.

Bedre end forventet
Det har givet travlhed i VS Automatic’s installationsafdeling. Afdelingen installerer og servicerer et stigende antal varmepumper og solceller hos private kunder, og specielt sidstnævnte har fået et boom i år.

- Vi har haft virkelig god vækst i salget af solceller. Faktisk har vi lige haft et lille jubilæum med vores 25. anlæg i år. Det er vi meget tilfredse med, i og med at vores mål var 10 anlæg, forklarer Torben Steffensen, og tilføjer:

- Solceller er noget af det, vi helt sikkert kommer til at beskæftige os mere med i de kommende år.

Boligpakke giver ekstra kunder
Solcellerne sælges udelukkende til private kunder, og derfor er VS Automatic de seneste par år også begyndt at tage ny midler i brug for at trænge igennem til kunderne.

- Vi har holdt temaaftner for almindelige forbrugere og har planlagt endnu en den 31. januar. Her kommer LG med deres varmepumper, Zeteco med deres solceller og Sydbank på finansieringsdelen. Det er sjette gang, vi holder den slags arrangement, og indtil nu har vi haft mange personer igennem, fortæller Torben Steffensen.

Han tilføjer, at VS Automatic også har nydt godt af den forrige regerings boligpakke. Alene inden for den seneste måned er der kommet 10 nye kunder på den konto, og Torben Steffensen ser derfor gerne, at ordningen får lov at fortsætte.

De første vindmøller er solgt
Men også inden for andre typer af vedvarende energi forventer direktøren vækst i de kommende år. VS Automatic er blevet partner med Zeteco Energy, der udover solceller også producerer husstandsvindmøller, og de forhandles blandt andet gennem VS Automatic.

Torben Steffensen er sikker på, at det er et marked, der får alvor kommer fart under i de kommende år, og dermed er der også her et potentiale i forhold til de private kunder.

- Vi har allerede solgt de første tre vindmøller og venter nu blot på de sidste typegodkendelser, så vi kan installere dem, slutter Torben Steffensen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079