23948sdkhjf

Frankrig og Tyskland trækker i Dall Energy

Sidste år i marts landede en fransk ordre hos Dall Energy.

Det franske selskab Dalkia bestilte en biomasseovn til sit kraftvarmeværk i den franske by Rouen.

Dalkia er ikke det eneste selskab fra udlandet, som er interesseret i Dall Energys biomasse-teknologi.

- Det er meget opløftende, at vi har mange forespørgsler fra udlandet. Det er især i Frankrig og Tyskland, vi får forespørgsler fra. De lande er alvor er ved at komme med på den grønne bølge, fortæller Jens Dall, direktør hos Dall Energy.

Et hår i suppen
Selvom udlandet trækker i Dall Energy, så er der én ting, der nager Jens Dall, og det er manglen på muligheder i Danmark.

- Vi har desværre ikke tilbud ude i Danmark. Vi har ellers mange ressourcer i Danmark, der kan bruges til bæredygtig fjernvarme, som for eksempel sol og restbiomasse, men politikkerne har som bekendt besluttet, at varmeforsyningen i Danmark skal være baseret på elektricitet og naturgas, siger Jens Dall og tilføjer:

- Disse løsninger givere højere klimabelastning og højere varmepriser, end hvis varmeværkerne kunne få lov til at udnytte sol og dansk rest-biomasse. Man sådan kan politik nogen gange være formet af stærke holdninger, frem for vægtning af økonomi, klima og arbejdspladser.

Lys forude
Med et ben solidt plantet i Frankrig og stor udenlandsk interesse for virksomhedens biomasseteknologi er Jens Dall overordentligt fortrøstningsfuld. Også selvom det danske marked for øjeblikket er lidt af en død sild.

- Heldigvis for Dall Energy har vi fået fat i eksporten, så vi ser stadigvæk meget positivt på fremtiden, siger han.

Hans forventninger til resultatet for 2020 påvirkes dog i høj grad af det danske marked - til trods for at der er godt fat i eksporten.

- Jeg forventer at vi lander mindst én ordre hen over sommeren, og at vi får et overskud på over en millioner kroner i 2020, men med blokering for grøn fjernvarme på det danske marked, er det også en mulighed at det trækker ud med nye ordrer. Og i så fald vil resultatet for 2020 blive break-even, siger Jens Dall. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094