23948sdkhjf

Verdens største havmøllepark snart en realitet

Den første strøm fra den første af de 51 vindmøller i Walney 2 er netop leveret til det britiske elnet. Når alle 51 havmøller er oppe i drift ultimo 2011 vil havmølleparken Walney være verdens største.
Med en samlet kapacitet på 367,2 MW CO2-fri vedvarende energiproduktion vil havmølleparken Walney være verdens største havmøllepark. Det sker dog først når alle 51 møller i havmølleparken Walney 2 snurrer med udgangen af 2011.

Walney 1 gik i fuld drift i maj 2011 og tirsdag d. 1. november 2011 leverede den første mølle strøm til det britiske elnet.

Læs: Dong tager første mølle i Walney 1 i brug

Omkostningseffektiv installation
Selskaberne bag Walney Offshore Windfarms Limited er Dong Energy (50,1%), SSE (Scottish and Southern Energy) (25,1%) og OPW (24,8%), et selskab ejet i fællesskab af den hollandske pensionskasse PGGM og Ampère Equity Fund (administreret af Triodos Investment Management). Dong Energy er den ledende partner i opførelses- og driftsfasen.

- Walney 2 er den hurtigst installerede havmøllepark i verden, og denne bedrift understreger Dong Energy’s position som en stærk markedsleder inden for havvind. Vi har udviklet vores teknikker til at kunne gennemføre en hurtigere og mere omkostningseffektiv installation under de udfordrende vilkår i Det irske hav. Dette er et vigtigt skridt i de fortsatte bestræbelser på at reducere omkostningerne ved opførelse af havmølleparker, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Læs: Dong sælger ud af britiske transmissionaktiver

Et skridt i den rigtige retning
- Dette er en vigtig milepæl i udviklingen af Walney havmølleparkerne og det viser de gode fremskridt, der gøres på projektet. Som Storbritanniens førende producent af elektricitet fra vedvarende energikilder, er SSE forpligtet til at hjælpe til at øge mængden af elproduktion fra vedvarende energikilder i Storbritannien, og eksporten af elektricitet fra Walney er et skridt i retning af at opnå dette mål, siger Colin Hood, COO i SSE.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124