23948sdkhjf

Elfærgen Ellen når vigtigt mål

Målet for det EU Horizon 2020-støttede E-ferry projekt-elfærgen Ellen har været at sejle mindst 5 returture inden for ét enkelt vagtskifte.

Det mål har Ellen nu nået. 

Siden 1. marts har hun forøget sin frekvens til 5 daglige returture mellem Ærø og Als, og har dermed bevist, at hun både er en miljøvenlig og men også en driftssikker færge, og at hun ved hjælp af sin hurtige lader kan erstatte tidligere tiders forurenenede dieselfærger - også på travle ruter med høj frekvens. 

Det skriver Ærø Kommune og E-ferry i en pressemeddelelse. 

- Vi har hele tiden planlagt med at sejle 5 dobbeltture inden for 14 timer, da det betyder, at vi ikke har et besætningsskift i løbet af dagen, og vi er godt tilfredse med at have opfyldt endnu et af målene der er til glæde for vore kunder. Vores besætning er godt tilfreds med hende, og de problemer vi havde i opstartsperioden bliver mindre og mindre. Især de forbedringer vi har fået lavet med manøvreringen er blevet godt modtaget. Så ja, hun er i god form, siger Ærø Kommunes Trafikdirektør, Keld M. Møller.

Ellen har sejlet helt stabilt siden dokningen i efteråret, hvor de sidste justeringer blev udført og batteripakken blev optimeret.

Nye undersøgelser fra Simens og Syddansk Vækstforum viser, at Ellen sejler længere end nogen anden elfærge, og at over 80 procent af de nordiske og europæiske færgeruter kan dækkes med Ellens rækkevidde på 22 sømil, omtrent 40 kilometer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125