23948sdkhjf

Obton på opkøb: Coronakrisen dæmper ikke efterspørgslen på solenergi

Der er fart på den grønne omstilling i Ungarn – og det har nu fået den danske solinvestor Obton ind på det ungarske marked for solenergi.

I 2019 blev de første fire ungarske projekter tilføjet til porteføljen, og nu følger to mere.

Obton har netop erhvervet to solcelleprojekter på i alt 15 megawatt i tre kommuner i nærheden af Budapest.

- Vi ser et stort potentiale i Ungarn, hvor der er et stigende ønske om en grønnere energiforsyning. I modsætning til for eksempel lande som Slovenien og Tjekkiet, er der på grund af geografiske forhold i Ungarn ikke gode muligheder for vandkraft, og da landet samtidig har regler, der siger, at vindmøller kun må opsættes med mindst 12 kilometer til beboelse, er solenergi et oplagt valg, siger CEO hos Obton, Anders Marcus.

Som resten af EU er Ungarn underlagt EU's klimamål om, at 30 procent af energiforsyningen i 2030 skal komme fra bæredygtige kilder. Tal fra 2018 viser, at landet stadig lå under 15 procent.

- Heldigvis er der stor politisk vilje til at gøre en indsats for at nå målet. Vi er meget glade og taknemmelige for at få lov til at hjælpe landet i den grønne omstilling. I alt har vi nu 72 megawatt i Ungarn og har mere i pipeline, siger Anders Marcus.

Coronakrisen
De nyindkøbte solcelleprojekter består af i alt 24 solcelleparker fordelt i tre kommuner ved navn Bicske, Boldog og Cegled. Solcelleparkerne forventes at blive tilsluttet elnettet i andet kvartal af 2020.

Sælger af projekterne er Renesola Power, som udvikler solcelleparker.

Handlen blev afsluttet på trods af den aktuelle coronakrise, som heldigvis ikke har lagt en dæmper på efterspørgslen på solenergi, fortæller Anders Marcus.

- Strøm er stadig en vare, der er brug for, og solen skinner heldigvis upåagtet globale pandemier. Hos Obton arbejder vi naturligvis hjemmefra, men overvåger stadig vores solcelleparker, som kører helt som normalt. Vi er naturligvis alle mærkede af den aktuelle krise, men forventer, vi kommer godt igennem den, siger Anders Marcus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079