23948sdkhjf

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Erhvervsstyrelsen slår i dag dørene op for endnu en ordning på baggrund af regeringens hjælpepakker til erhvervslivet.

Dermed kan selvstændige og små virksomheder, der oplever et dyk i omsætningen på mere end 30 pct. som følge af corona-virus, nu ansøge om at få kompensation.

Med ordningen går staten ind og dækker 75 pct. af den tabte omsætning. Dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned pr. selvstændig.

- Regeringen knokler i døgndrift for at holde hånden under danske arbejdspladser, og den her ordning er ingen undtagelse på det punkt. Jeg ved, at rigtig mange selvstændige går med ondt i maven i de her uger, fordi man måske står og har mistet sin indtjening fra den ene dag til den anden, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

- Derfor er det også mit håb, at mange vil bruge ordningen, så vi kan sikre, at så mange danskere som muligt beholder deres job. Det er både godt for den enkelte og for dansk økonomi.

Kompensationsordningen for selvstændige er et led i Regeringen og Folketingets partiers aftale om COVID-19-initiativer fra den 19. marts 2020.

Ordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020, svarende til tre måneder. Der er sat 10 mia. kr. af til udbetalinger.

Regeringen har derudover taget flere andre tiltag som følge af COVID-19 bl.a. udskydelse af moms og skat, lånegarantiordninger, lønkompensation og kompensation for faste omkostninger.

FAKTA: Om ordningen

  • Ordningen dækker ejere af virksomheder med omsætning eller personer med B-indkomst på mindst 10.000 kr. månedligt i gennemsnit i kalenderåret 2019. Nystartede selvstændige skal have omsætning eller B-indkomst på mindst 10.000 kr. månedligt i gennemsnit fra stiftelsestidspunktet og frem til og med den 9. marts 2020, dog minimum en hel måned op til den 9. marts.
  • Selvstændige, der forventer et omsætningstab eller tab i B-indkomst på mindst 30 pct. som konsekvens af corona-virus, kan få dækket 75 pct. af det forventede omsætningstab eller forventede tab i B-indkomsten, dog maksimalt 23.000 kr. per måned.
  • Det er et krav, at den selvstændige ikke må have en personlig indkomst på over 800.000 kr. i 2020.
  • Den selvstændige må derudover have maks 10 fuldtidsansatte.
  • Virksomheden skal være oprettet senest 9. marts og skal kunne dokumentere en omsætning eller B-indkomst på mindst 10.000 kr. i gennemsnit i minimum måneden op til den 9. marts. For nystartede virksomheder gælder særskilte krav.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094