23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Udskiftning af lysarmaturer
Norddjurs Kommunalbestyrelse har anlægsbevilget 4 mio. kr. til gadebelysning og udskiftning af armaturer.

Samtidig har kommunalbestyrelse besluttet at udbyde opgaven i begrænset licitation som en samlet kontrakt for tre år med tildelingskriteriet billigste pris./Norddjurs Kommune

Solcelleanlæg
Efter endt høring har Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune vedtaget Lokalplan 192, Solceller i Væggerløse endeligt.

Det er Bettter Energy, som ønsker at etablere et solcelleanlæg langs Gedser Landevej syd for Nykøbing F. Travbane på et cirka 43 hektar stort område.

Planerne omfatter solcellemoduler, der årligt kan forsyne cirka 6.300 husstande med strøm./Guldborgsund Kommune

Vindmøller
Viborg Byråd har vedtaget lokalplan nr. 512 for vindmølleområde ved Vinge og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Hermed er der givet mulighed for opstilling af otte vindmøller syd for Vinge med tilhørende teknikanlæg, vejadgange, kran-/arbejdspladser, transformerstation mv.

Det er European Energy, der har søgt om tilladelse til at opstille otte nye vindmøller med en totalhøjde på op til 149,9 meter./Viborg Kommune

Kloakering
Klima-, Miljø- og Teknikudvalget har godkendt forslag til tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2016-2021. Sydhavnsvej, Thisted, som herefter fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Tillægget fastsætter kloakeringsformen for et nyt boligområde ved Sydhavnsvej, kloakopland T211A til separatkloakering.

Projektet forventes påbegyndt i sommeren 2020. Udgifter til etablering og drift af det nye separatsystem afholdes af Thisted Vand A/S. Udgifter til etablering og drift af regnvandssystem inden for egen grund afholdes af grundejer./Thisted Kommune

Gastransmissionsledning
Favrskov Byråd har truffet principbeslutning om ekspropriation i forbindelse med etablering af en cirka 18 kvm lang gastransmissionsledning som ansøgt af Evida Nord A/S. Ledningen skal forbinde det kommende opgraderingsanlæg på Thorsø Miljø og Biogas A/S med Evida Nords eksisterende måle- og regulatorstation i Bjerringbro. Knap 5 km af transmissionsledningen etableres i Favrskov Kommune og resten i Viborg Kommune. 

Thorsø Miljø- og Biogas A/S fik i 2019 miljøgodkendelse til etablering af et opgraderingsanlæg, hvor al den producerede biogas fremover skal opgraderes til naturgaskvalitet og derefter ledes til naturgasnettet, hvor den vil bidrage til en reduktion i forbruget af almindelig naturgas. 

I Favrskov Kommune berører etableringen af transmissionsledningen 13 ejendomme, og Evida har indgået frivillige forhåndsaftaler med alle berørte lodsejere, men for at sikre projektets fremdrift, ønsker Evida mulighed for, at retten til anlæg af ledninger og pålæg af servitutter vil kunne sikres ved ekspropriation./Favrskov Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11