23948sdkhjf

Region Midtjylland får Fjernvarmeprisen 2011

Dansk Fjernvarme har tildelt Region Midtjylland Fjernvarmeprisen 2011 for en ekstraordinær indsats for at fremme vedvarende energi og brugen af fjernvarme.
Region Midtjylland gør en forskel på energiområdet. En så stor forskel, at indsatsen nu bliver påskønnet af Dansk Fjernvarme.

Regionen får Fjernvarmeprisen 2011 for en vedholdende og målrettet indsats for at nå op på mindst 50 procent vedvarende energi i 2025. Og ikke blot skal der være tale om vedvarende energi, men også brug af lokale ressourcer som vind, sol, biomasse, biogas, geotermisk varme m.m.

Støtter visionære projekter
Region Midtjylland har vedtaget en energiperspektivplan og inddrager såvel energiselskaber som vidensinstitutioner i dette arbejde.

- Region Midtjylland er en organisation, som ikke blot har øje for at bruge fjernvarme i egne bygninger. Regionen giver støtte til flere visionære projekter som understøtter omstillingen til vedvarende energi-teknologier. Projekter som i den sidste ende vil komme samfundet og fjernvarmen i hele Danmark til gode,sagde formand for Dansk Fjernvarme Uffe Bro.

Region Midtjylland har eksempelvis støttet oprettelsen af Fjernvarmens Udviklingscenter i Aarhus.

Afløser Fjernvarmedanskeren
Med Fjernvarmeprisen 2011 følger en skulptur udformet af kunstneren Per Hillo samt 25.000 kroner. Prisen blev overrakt på Dansk Fjernvarmes Landsmøde i Aalborg torsdag den 27. oktober, hvor mere end 1900 personer fra fjernvarmebranchen deltager.

Fjernvarmeprisen 2011 afløser den tidligere pris Årets Fjernvarmedansker. Den blev i 2010 tildelt Kronprins Frederik for den omfattende restaurering af Frederik VIII’s Palæ, der nu er bolig for kronprinsfamilien. Her blev fokuseret på energirigtige løsninger og især blev opvarmningssystemet prioriteret højt.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078