23948sdkhjf

Prisen på fjernvarme er faldet

En ny opgørelse foretaget af Forsyningstilsynet viser at prisen for fjernvarme for en forbruger i en husstand på 130 kvadratmeter på et år er faldet med 1,2 procent.

Det vækker glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheforening.

- Selvom de danske fjernvarmeselskaber i øjeblikket mest er optaget af at skåne forsyningskritisk personale for at kunne levere varme til de danske boliger under karantæneperioden med corona virus, så er dette bestemt et lyspunkt. Vi glæder os derfor over, at vi kan konstatere fjernvarmeselskabernes daglige fokus på at forsyne danskerne med grøn og billig varme virker, lyder det fra Rune Moesgaard, der er politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Eltilskud er bortfaldet
Den glædelige udmelding kommer efter sidste års udmelding, hvor det desværre blev til prisstigninger for forbrugerne. Stigningen sidste år skyldtes, at Folketinget afskaffede grundbeløbet, der var den betaling selskaberne fik for at stå til rådighed med elforsyning. Med bortfaldet af grundbeløbet har selskaberne ikke haft andre muligheder end at lade varmekunderne betale for at levere elforsyningssikkerhed.

- Det var et stort slag for varmekunderne, at de nu også skal betale for elforsyningssikkerheden. Og vi kan fortsat ikke levere priser på samme niveau, som da elsystemet selv betalte for elforsyningssikkerhed. Men vi nærmer os, og det er en rigtig god nyhed, at fjernvarmeselskaberne selv har taget ansvar for at sikre deres kunder lave priser på varme, lyder det fra Rune Moesgaard.

Gennemsnitstallene i Forsyningstilsynets prisstatistik dækker som i tidligere opgørelser over store prisforskelle mellem de enkelte fjernvarmeforsyninger. Prisen hos den billigste fjernvarmeforsyning udgør således 7.400 kr. for en husstand på 130 kvm, mens prisen hos den dyreste fjernvarmeforsyning udgør 25.893 kr.   

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11