23948sdkhjf

BWSC overleverer kraftværk til kunde via Skype

Lørdag den 14. marts 2020 kunne BWSC overlevere kraftværket Sund 3 til energiselskabet Elfelagið SEV på Førøerne.

Sund 3-projektet er en udvidelse af de eksisterende Sund 1 og 2-værker og er placeret cirka 10 km udenfor Thorshavn - Samme sted som BWSC i 1983 og 1987 installerede de to totaktsmotorer, der stadig danner grundlag for elforsyningen på Færøerne.

- Vi er meget glade for at have overleveret dette anlæg til vores kunde Elfelagið SEV. Anlægget har en exceptionel arkitektur, et unikt desin og er i en meget høj kvalitet, siger projektdirektør hos BWSC Jørgen Petersen.

Det blev dog en lidt anderledes overdragelse end BWSC og Elfelagið SEV havde regnet med, da de indgik kontrakten helt tilbage i 2017.

- Situationen med Covid-19 ledte til at overdragelsen skete via Skype og en virtuel kontraktsignering. Det er vist første gang i BWSCs historie, at det er sket, siger Jørgen Petersen, der er taknemmelig for, at det i det hele taget var muligt at gennemføre overdragelsen.

37 MW pakket pænt ind
Kraftværket er designet til at kunne producere strøm så effektivt og energivenligt som muligt. Udledningerne af NOx er reduceret markant ved brugen af et SCR-system. Anlægget er udstyret med fire 9L 51/60 motorer leveret af MAN-ES og vil bidrage med yderligere 37 MW til strømproduktionen.

Men det er ikke det eneste. De 37 MW er også pakket yderst nydeligt ind.

Bygningen er placeret i et stenbrud beliggende ved fjorden Kaldbaksfjørður. Ydermurene belagt med lokale sten med henblik på minimal vedligeholdelse og maksimal holdbarhed.

Atriummet ligger ud mod den hovedvej, der forbinder den færøske hovedstad med lufthavnen, og har glas på ydersiden. Det vil om aftenen og natten være lyst op for at gøre det synligt for turister og lokale som rejser til og fra Thorshavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094