23948sdkhjf

Snedsted Varmeværk henter sin årlige energibesparelse hos forbrugerne

Snedsted Varmeværk kan ikke finde sin årlige besparelse på to procent på varmeværket eller i ledningsnettet. De skal i stedet findes hos forbrugerne.
Landets varmeværker er blevet pålagt at finde 2% besparelser på værkernes energiforbrug om året. Hos Snedsted Varmeværk er man gået grundigt til værks, men det ikke er lykkedes at finde besparelserne på varmeværket eller i ledningsnettet, så derfor har man besluttet at gå til forbrugerne.

- Snedsted Varmeværk producerer årligt 10.300 MWh, og vi har selv på varmeværket svært ved at finde de to procent, fordi værket og ledningsnettet arbejder optimalt, siger Per Kristensen.

I et samarbejde med rådgivervirksomheden Engko i Sennels skal de 2 procents energibesparelse nu findes i husstandene i Snedsted, skriver Nordjyske.

Energirenoveringens vej
Da man i første omgang meldte ud, at besparelserne ikke kunne findes på værket, lod det til, at man måtte købe sig til besparelserne ved et gartneri i Odense.

Det var formanden Per Kristensen ikke begejstret for, og han besluttede derfor at gå energirenoveringens vej til gavn for indbyggerne og boligmassen i Snedsted.

Sammen med energivejlederen i Jan Høilund Christensen fra Engko tilbyder parterne nu de godt 640 forbrugere ved varmeværket en energigennemgang af boligen. I første omgang drejer det sig dog kun om 50 boliger.

- Princippet er først til mølle, og Snedsted Varmeværk betaler halvdelen af udgifterne, og har sat 50.000 kroner af til undersøgelsen ud af en en årlig omsætning på 12,7 mio. kroner, og boligejeren skal selv betale den anden halvdel, forklarer Per Kristensen.

Boligejerne kan tilmelde sig efter stormødet i Snedsted Hallen tirsdag 1. november.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094