23948sdkhjf

Benhårdt arbejde at vende bøtten: Aalborg CSPs ordrebog bugner igen

En solkedelordre på 600 MW i Dubai og et nyt samarbejde med Shanghai Electric Group Corporation i Kina.

Det blev vendepunktet for Aalborg CSP, der i 2019 i den grad har kunnet høste frugterne af to års intensivt arbejde for at hive ordrer i land. 

Det har ikke været nemt, fortæller Svante Bundgaard, CEO hos energi-teknologivirksomheden i Aalborg.

- Vi havde to år uden ordreindgang. Det har været og er fortsat benhårdt arbejde at sikre de opgaver, der rent faktisk realiserer den grønne omstilling, vi alle har brug for, fortæller han til Energy Supply.

To år uden ordrer har også betydet to år med millionminus på bundlinjen. 

Men det ser ud til at Aalborg CSP har taget livtag med underskudsårene 2017 og 2018 og den tomme ordrebog, for det er rent faktisk lykkedes at øge bruttoresultatet fra 28 millioner kroner i 2018 til 35 millioner kroner i 2019. Samtidig er et minus på 4,8 millioner kroner før skat blev til 3,2 millioner kroner i sorte tal i 2019.

Et resultat, der er tilfredsstillende, bedre end ventet og en del af planen.

- Vi er glade og stolte over at kunne vise et årsregnskab med et resultat før skat på over 3 mio. kr. og 37 mio. kr. i banken – samt ikke mindst en soliditet på over 50 procent, siger CFO hos Aalborg CSP Henrik Mosel Pape.

Generelt har 2019 været et travlt år for Aalborg CSP.

- Året begyndte med en storordre til Dubai og to fornuftige ordrer på det danske marked. Derudover har året budt på en del andre spændende opgaver, herunder en stor ordre på det kinesiske marked, fortæller Henrik Mosel Pape.

Energifokus i nye rammer
Med en fin afslutning på 2019 kan Aalborg CSP tune yderligere ind på sin strategi, der går under overskriften 'Changing Energy'.

- Vores store kompetence er forståelse for veksling af energi og systemintegration. Vi er ikke platformafhængige, så om udgangspunktet er sol, varmepumper eller vind er ingenlunde afgørende for at bringe vores kompetencer i spil, siger Henrik Mosel Pape.

Det betyder også, at nye teknologier har sneget sig ind i porteføljen – og de er forhåbentligt kommet for at blive. Energilagring vil i fremtiden blive et af de helt store fokusområder for Aalborg CSP.

Her er især projekter indenfor saltlagring i spil.

- Som Energy Supply tidligere har skrevet om, så mener vi, at have en god løsning til effektiv og hurtigere omlægning af de tre danske kulfyrede værker – og for den sags skyld de mange tyske kulfyrede værker, som inden 2038 skal være udfaset. Vi er således i dialog med de danske kulfyrede værker og har netop indsendt projektansøgning til EUDP, som vi håber, de finder attraktivt at støtte. Opnår vi støtten og hurtigt får dokumenteret, at vores løsning er realiserbar, så vil det åbne døren til det tyske marked også, siger Henrik Mosel Pape.

Still not an option
Henrik Mosel Pape fortæller, at en væsentlig del af ressourcerne hos Aalborg CSP i 2019 har været kanaliseret over i ’produktion’, hvilket betyder, at der har været droslet lidt ned på salgssiden i forhold til 2018. Henrik Mosel Pape understreger, at det har været et bevidst valg.

Et valg, der indtil videre ikke har fået nogen betydning for starten på 2020.

- Vi står rigtigt stærkt ved indgangen til 2020, hvor vi begyndte året med to varmepumpeordrer til henholdsvis Saltum og Ørum (fjernvarmeselskaber, red.). Dags dato har vi allerede lukket mere end to-trediedele af den budgetterede omsætning for 2020, siger han.

Aalborg CSP forventer et fornuftigt overskud i 2020.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093