23948sdkhjf

Ørsted beskytter særligt udsatte medarbejdere

Hos Danmarks største energiselskab Ørsted er spredningen af corona-virus i Danmark, Europa og og resten af verden ligesom hos alle andre ikke gået upåvirket hen.

- I Ørsted følger vi situationen tæt for at sikre vores medarbejdere og deres familier, samt gøre hvad vi kan for at bidrage til at begrænse smittespredningen i samfundet. Over hele forretningen har vi lagt detaljerede planer for, hvordan vi kan mindske smitterisikoen og fortsætte med at sikre en høj forsyningssikkerhed og udføre andre kritiske funktioner, oplyser Ørsted i en mail til Energy Supply.

Ørsted har jo ikke kun aktiviteter på dansk jord, men mange forskellige steder i verden og derfor har det været nødvendigt at tage højde for hvad der sker i resten af Europa, USA og Asien.

- Som følge af den danske regerings opfordring har vi i Ørsted bedt vores medarbejdere i Danmark om at arbejde hjemmefra, med virkning fra i fredags. I vores øvrige europæiske markeder og i USA kan vores medarbejdere vælge at arbejde hjemmefra. De må dog ikke benytte offentlig transport til og fra arbejde, for at begrænse mulig smitte gennem den offentlige transport. I Asien gælder særlige retningslinjer, som har været indført gennem længere tid, oplyser Ørsted.

Forsyningssikkerheden
Energistyrelsen har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvori styrelsens direktør Kristoffer Böttzauw understreger, at forsyningssikkerheden ikke er fare. Den opfattelse tilslutter Ørsted sig.

Det kræver dog særlige hensyn til medarbejderne, når der skal varetages samfundskritiske funktioner.

- Som energiselskab har vi udover vores medarbejderes sikkerhed og begrænsning af smittespredningen i samfundet et ansvar for at sikre opretholdelse af samfundskritiske funktioner, ikke mindst forsyningssikkerheden. Der er udarbejdet detaljerede beredskabsplaner i alle dele af virksomheden, og derfor vil der fortsat være medarbejdere, der udfører opgaver, som ikke kan løses hjemmefra, der fortsat skal møde op på arbejdspladsen. Der vil blive taget skærpede forholdsregler i forhold til at beskytte disse medarbejdere, oplyser Ørsted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113