23948sdkhjf

Dong sælger ud af britiske transmissionaktiver

Selskabet bag den britiske havmøllepark Walney 1 med Dong Energy i spidsen sælger havmølleparkens transmissionsaktiver for 105 mio. britiske pund.
Walney Windfarms Limited har i dag meddelt, at selskabet har gennemført salget af Walney 1 havmølleparkens transmissionsaktiver til Blue Transmission Walney 1 Limited, som er et licenstagerselskab stiftet af et konsortium bestående af Macquarie Capital Group Limited og Barclays Integrated Infrastructure Fund.

Selskaberne bag Walney Windfarms Limited er Dong Energy (50,1%), SSE (Scottish and Southern Energy) (25,1%) og OPW (24,8%), et selskab ejet i fællesskab af den hollandske pensionskasse PGGM og Ampère Equity Fund (forvaltes af Triodos Investment Management).

Dong Energy er den ledende part i opførelsen og driften af Walney Offshore Windfarms. Dong Energy og Blue Transmission Walney 1 Limited har indgået en drifts- og vedligeholdelseskontrakt for transmissionsaktiverne.

Aktiverne vil blive overdraget til Blue Transmission Walney 1 Limited i de kommende dage.

Salgssummen er ca.105 mio. britiske pund.

Frasalget er et resultat af den britiske regerings beslutning om at havmølleparker skal afhænde deres transmissionsaktiver til nye offshore transmissionsejere via en offentlig udbudsproces iværksat af Ofgem.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14