23948sdkhjf

Randrusiansk energifirma på opkøb i USA

Makeen Energy har gennem datterselskabet Kosan Crisplant indgået en købsaftale om overtagelse af det amerikanske selskab Gas Equipment Company, Inc. (GEC).

Det er det hidtil største opkøb for Makeen Energy og selskabet forventer at det i særdeleshed vil styrke virksomhedens handelsdivision KC ProSupply, som leverer rådgivning og salg af komplette gasinstallationsløsninger og handel med komponenter og andre tekniske handelsvarer til gasbranchen over hele verden.

- Handelsaktiviteterne i KC ProSupply er et strategisk fokusområde, som vi har ambitiøse mål for, og med købet af GEC, som er det hidtil største opkøb for os, forventer vi, at KC ProSupply er sikret et solidt fundament for yderligere vækst, siger Makeen Energys koncernchef Anders C. Anderson, der ikke kan oplyse købssummen. 

Handel med gaskomponenter er blevet en stadigt større del af Makeen Energys forretning de seneste år og udgør nu et solidt tredje ben ved siden af virksomhedens traditionelle forretningsområder, projekt og service.

Et væsentligt bidrag
GEC, der har base i Dallas, USA, har leveret komponenter og andet gasudstyr samt tilbudt ingeniørrådgivning til gasbranchen i USA i mere end 80 år.

Sidste år omsatte GEC for 440 millioner danske kroner og kommer derfor til at bidrage væsentligt til Makeen Energys samlede omsætning, der i 2018 lå på 963,3 millioner kroner. 

GEC har 11 kontorer fordelt over det centrale, sydlige og østlige USA og har ca. 100 medarbejdere ansat. Den tidligere ejer, Skeeter LaDue, fortsætter som administrerende direktør under det nye ejerskab.

Købet forventes endeligt afsluttet før udgangen af marts 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063