23948sdkhjf

Ørsted opjusterer forventningerne til året med en milliard

Ørsted opjusterer forventningerne for hele året med 1 mia. kr. og forventer nu, at Ebitda, ekskl. indtjening fra nye partnerskabsaftaler, udgør 16-17 mia. kr. i 2020.

Opjusteringen skyldes reviderede antagelser vedrørende frasalget af transmissionsanlægget, der hører til Hornsea 1.

- For havvindmølleparker i Storbritannien opfører og sælger vi efterfølgende transmissionsanlægget som en del af det samlede projekt. Frasalget af transmissionsanlægget er et regulatorisk krav og gennemføres i en proces ledet af Ofgem, den britiske tilsynsmyndighed for gas- og elmarkeder, skriver Ørsted i meddelelsen.

På baggrund af fremdrift i frasalgsprocessen forventer Ørsted, at den foretrukne tilbudsgiver har et lavere krav til afkast på transmissionsanlægget.

- Dette har to konsekvenser: Dels en positiv effekt på nutidsværdien (NPV) af vores egen ejerandel af transmissionsanlægget, idet vi fremover kommer til at betale lavere tariffer end forventet, dels øget indtjening fra den 50%-ejerandel af transmissionsanlægget, som vi sælger på vegne af vores partner, skriver Ørsted.

Virkningen af sidstnævnte vil blive indregnet i Ebitda for 2020, mens Ebitda-effekten for Ørsteds egen ejerandel af anlægget vil blive realiseret over anlæggets levetid. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093