23948sdkhjf

Damvarmelager for 236 millioner på vej i Roskilde

Energiselskaberne Veks, Argo, Hofor, Vestforbrænding, Fors, Ørsted, CTR samt Roskilde Kommune er i regi af den fælles strategiske energiplan 'Energi på tværs' gået sammen om et stort energilagringsprojekt.

Et damvarmelager, som vil ende i størrelsesordenen 100.000 til 600.000 kubikmeter.

- Vi kender ikke den eksakte størrelse på det måske kommende varmelager ved Roskilde endnu - forundersøgelserne er ikke indledt endnu. Det eventuelt kommende varmelager i Roskilde vil i høj grad bygge på vores erfaringer fra Høje Taastrup, hvor vi er i gang med at etablere et varmelager i størrelsesordenen 70.000 kubikmeter vand.
Anlæggets størrelse beror naturligvis på udførlige beregninger for, hvad der giver den mest optimale forretning. Det tætteste vi kan komme på et tal nu, er mellem 100.000 og 600.000 kubikmeter, oplyser Veks i en mail til Energy Supply. 

Varmelageret vil få tilført varme fra de mest effektive kraftvarmeanlæg, affaldsenergianlæg - og på længere sigt store varmepumper.

- Det vil medføre en større fleksibilitet i hele fjernvarmesystemet, idet der blandt andet kan øges produktion på affaldsanlæg om sommeren med lavt varmeforbrug, og der kan spares drift på spidslastanlæg om vinteren med et højt varmeforbrug, oplyser Veks. 

Damvarmelageret placeres i Roskilde Kommune i en grusgrav syd for motorvejen tæt på forbrændingsanlægget Argo.

Damvarmelageret skal, hvis det godkendes, være færdigt i 2024.

Deltagere i Energi på Tværs

Den fælles strategiske energiplan omfatter Region Hovedstaden, 33 kommuner og 10 forsyningsselskaber i Greater Copenhagen.

Energi på Tværs 33 (EPT 33) dækker 33 kommuner

Alle 29 kommuner i Region Hovedstaden, samt kommunerne Greve, Solrød, Køge og Roskilde i Region Sjælland.

Kilde: VEKS

(Forsidefoto: Damvarmelageret i Toftlund/Arcon-Sunmark)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128