23948sdkhjf

Tidligere Dong-direktør ny formand for Danmarks Grønne Investeringsfond

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget Anders Eldrup til at være ny mand i spidsen for Danmarks Grønne Investeringsfond.

Der er tale om Anders Eldrup, der er tidligere administrerende direktør i Dong Energy.

Anders Eldrup var desuden formand for Forum for Bæredygtig Finans, der fremlagde 20 anbefalinger til Finans Danmark i december 2019.

Lige nu står han i spidsen for Bilkommissionen, der om et halvt år fremlægger sit forslag til et helt nyt og grønt afgiftssystem.

I 2010 var Anders Eldrup en af stifterne bag Green Growth Leaders, der arbejder for at accelerere grøn vækst, med en vision om at skabe blomstrende grønne økonomier og samfund. Eldrup er også bestyrelsesformand i Lindoe Offshore Renewables Center og bestyrelsesmedlem i Norlys.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Lånefond for grøn omstilling
Anders Eldrup overtager posten efter Jørgen Tang-Jensen, som har været formand siden 2016. Bestyrelsen består ud over formand Anders Eldrup af næstformand Hilde Kjelsberg, Jan Bach Jensen, Lars Therkildsen, Lars Schröder og Merete Lundbye Møller. Vækstfonden fungerer som sekretariat for fonden.

Danmarks Grønne Investeringsfond er en statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden yder lån til private virksomheder, almene boligorganisationer samt offentlige selskaber og institutioner.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095