23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Separatkloakering
Efter endt høring indstilles tillæg nr. 6 til spildevandsplanen til endelig vedtagelse i Holstebro Byråd med Natur-, Miljø- og Klimaudvalgets anbefaling.

Tillægget beskriver udlæg til separatkloakering af det fremtidige boligområde ved den gamle Tyreavlsstation i Hornshøj./Holstebro Kommune

Solcelleanlæg
Teknisk Udvalg i Holstebro Kommune anbefaler over for byrådet, at lokalplan nr. 1165 - område til solcelleanlæg øst for Bur vedtages endeligt.

Lokalplanen baner vej for et solcelleanlæg med en forventet samlet effekt på op til 206 MW./Holstebro Kommune

Regnvandsbassin
I november 2019 vedtog Assens Byråd Regnvandsplan for Tommerup Stationsby, som er en helhedsplan for regnvandshåndtering i byen. Delområde Øst og Nord i regnvandsplanen realiseres først, da det giver størst værdi både klimatilpasnings- og synergimæssigt. Der er udarbejdet et tillæg til spildevandsplanen, som indeholder de tiltag i regnvandsplanens delområde Øst og Nord, som ikke er omfattet af den gældende spildevandsplan, og det indstilles nu kommunalpolitikernes godkendelse. Direktøren for By, Land og Kultur anbefaler, at forslaget efterfølgende fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Tillægget vil gøre det muligt at etablere et nyt regnvandsbassin nord for Østerbro, etablere to nye udløb til den rørlagte del af Brende Å, etablere afskærende regnvandsledninger, nedlægge tre eksisterende regnvandsbassiner i den østlige del af byen og nedlægge tre eksisterende udløb til Brende Å./Assens Kommune

Solcellepark
Guldborgsund Byråd har besluttet at igangsætte en forhøring med indkaldelse af idéer og forslag for etablering af en solcellepark ved Nørre Alslev. Høringen løber over fire uger.

Kommunen har modtaget en henvendelse fra Copenhagen Green Energy, som ønsker at realisere et solcelleprojekt ved Nørre Alslev, og det er det projekt, Guldborgsund Kommune er indstillet på at lokalplanlægge for./Guldborgsund Kommune

Spildevand
Furesø Kommune ønsker at etablere et nyt kunstgræsanlæg til fodbold og andre sportsaktiviteter ved Månedalstien i Hareskovby.

Det er planlagt, at drænvandet fra banen skal delvist nedsives og delvist tilsluttes offentlig spildevandsledning. Da banen etableres mindre end 25 meter fra de to nærliggende søer skal der meddeles en nedsivnings-, tilslutnings- og udledningstilladelse til drænvandet fra kunstgræsbanen. Et udkast til en sådan tilladelse er i høring frem til 2. marts. /Furesø Kommune

Koblingsstation
Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune har sagt god for, at der udarbejdes plangrundlag for en koblingsstation ved Volder Mark til Thor Havmøllepark.

Det er politisk besluttet at udbyde en ny 800-1.000 MW havmøllepark med mulighed for nettilslutning fra andet kvartal 2024. Den nye havmøllepark placeres i Nordsøen mindst 20 km fra kysten ud for Thorsminde, og vil blive tilsluttet det eksisterende transmissionssystem ved station Idomlund vest for Holstebro.

Udover etablering af havmøller inkluderer udbuddet også etablering af ilandføringsanlæg frem til et nyt kystnært stationsområde, der skal bestå af to del-stationer. Den første del-station skal etableres af koncessionsvinder.

Den anden del-station skal etableres af Energinet med det primære formål at transportere strøm fra Thor Havmøllepark videre i transmissionssystemet.

Energinet har i Lemvig Kommune fundet et egnet areal ved Volder Mark til placering af begge del-stationer. Bygning af nyt stationsområde i det åbne land ved Volder Mark kræver tilvejebringelse af nyt plangrundlag./Lemvig Kommune 

Udløbsledning
Frederikshavn Byråd har besluttet at sende forslag til tillæg nr. 16 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan i høring i otte uger.

Tillægget skal gøre det muligt at etablere en ny udløbsledning fra Skagen Renseanlæg.

På grund af udvidelsen af Skagen Havn har Frederikshavn Spildevand A/S besluttet at flytte den eksisterende udløbsledning fra Skagen renseanlæg til et nyt udledningspunkt 1.500 meter ude i Skagerrak nordvest for renseanlægget.

Den eksisterende udløbsledning udleder til Kattegat øst for renseanlægget./Frederikshavn Kommune

Ledningsarbejder
På investeringsoversigten for 2020 har Kalundborg Kommunalbestyrelse afsat et rådighedsbeløb på 2,322 mio. kr. til koordinerende arbejder med ledningsejere, og det beløb er nu blevet anlægsbevilget .

Beløbet dækker Kalundborg Kommunes andel af igangværende og forestående ledningsarbejder udført af specielt Kalundborg Forsyning A/S, men også øvrige vand- og varmeforsyninger. Der er typisk tale om asfaltarbejder, udskiftning af regnvandsbrønde og stikledninger.

Bevillingen er endnu ikke fuldt disponeret, men en del forventes anvendt til arbejder i Kalundborg (Valdemarsgade, Bækvej) og Høng (Snæbumgårdsvej, Sverigesvej, Finlandsvej, Norgesvej med flere). Anlægsarbejderne forventes udført i 2020, fremgår det er referatet fra kommunalbestyrelsesmødet forleden./Kalundborg Kommune

Afskærende ledning
Næstved Byråd har besluttet at sende forslag til tillæg 9 til Spildevandsplanen i høring i otte uger fra 3. marts.

Tillægget skal gøre det muligt at etablere en afskærende ledning langs Gl. Suså Arm fra Jacobshavn til NK-Spildevands afskærende ledningsanlæg ved Rønnebækken.

NK-Spildevand A/S har med etableringen af det nye store ledningsanlæg langs Rønnebækken til Næstved Centralrenseanlæg fået mulighed for at afskære en del af Appenæs og nedlægge overløbsbygværket ved Stikvej. Tillæg 9 udgør det planmæssige grundlag for at gøre dette. Ved at etablere en afskærende ledning fra Jacobshavn til ledningsanlægget ved Rønnebækken vil overløbene ved Jacobshavn kunne reduceres væsentligt og helt kunne undgås ved Stikvej./Næstved Kommune

El-kedel
Fjernvarme Horsens har søgt Horsens Byråd om godkendelse af et varmeprojektforslag, der skal gøre det muligt at etablere en 15 MW el-kedel i de eksisterende bygninger på Endelavevej i Horsens, og den kom i hus forleden.

El-kedlen vil være med til at sikre, at fjernvarmen kan produceres på billig vindmøllestrøm. Projektet vil desuden nedsætte naturgasforbruget på værket med 25-30 pct.

Projektet koster 6,2 mio. kr. at realisere./Horsens Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125