23948sdkhjf

Ny brand hos Logstor A/S udsendte giftig røg

En brand onsdag eftermiddag på den store fjernvarmerørsfabrik Logstor A/S i Løgstør udløste frygt for giftig røg og en gentagelse af den katastrofale brand i 2007.
Klokken halv to onsdag eftermiddag indløb der ifølge Nordjyske melding hos alarmcentralen om brand hos Logstor A/S i Løgstør. Øjeblikkeligt blev der sendt tre slukningstog af sted, da man frygtede en gentagelse af storbranden i 2007.

Logstor oplyser, at branden opstod i et anlæg, hvor man genanvender materiale fra fjernvarmerør. De brændende materialer skabte en kraftig røgudvikling, der fik politiet til at henstille alle beboere i området omkring virksomheden og umiddelbart øst for Løgstør til at gå indendørs og lukke alle vinduer.

Advarslen om den giftige røg blev afblæst senere onsdag aften, og branden meldtes ligeledes slukket hen under aften.

Begrænsede skader
Vagthavende indsatsleder hos Beredskab Vesthimmerland meddeler, at skaderne efter branden er begrænsede. Enkelte maskiner er brændt, og mindre dele af en bygning har taget skade.

Kommunikationsdirektør Kurt Weis hos Logstor oplyser, at branden startede i et genanvendingsanlæg, og at det højest sandsynligt er opstået i noget støv, der efterfølgende er eksploderet, så det har forstærket branden.

Ingen personer kom noget til under branden, der langt fra var så omfattende som storbranden i 2007.

I 2007 startede en brand hos Logstor i pakkeriet og bredte sig på grund af kraftig vind eksplosionsagtigt til flere lagerhaller og dele af administrationsbygningen. Over 7000 kvadratmeter bygninger udbrændte i den forbindelse totalt.

Branden hærgede dengang i over et døgn og udsendte en søjle af røg, der kunne ses over 50 kilometer væk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11