23948sdkhjf

5.000 færre oliefyr på bare et år: Om 10 år er det slut

Drivkraft Danmark har netop fået de nye tal for antallet af boliger, der får leveret fyringsolie, i Danmark.

Også i år har der været et massivt fald.

Der blev i 2019 leveret fyringsolie til mindre end 63.000 boliger i Danmark. Det er et fald på mere end 5.000 boliger i forhold til 2018, skriver Drivkraft Danmark i en pressemeddelelse.

- Siden vi startede med at indsamle oplysningerne tilbage i 2014, er antallet af boliger opvarmet med fyringsolie faldet med cirka 25.000 eller mere end 30 procent, siger teknik- og miljøchef i Drivkraft Danmark Michael Mücke Jensen og tilføjer:

- Hvis tendensen fortsætter, vil det sidste oliefyr være erstattet af en anden opvarmning helt af sig selv i løbet af de næste 10 år. Derfor er der heller ikke grund til at poste en masse nye kroner i diverse informationskampagner og støtteordninger for at udskifte oliefyrene. Lad os hellere bruge pengene der, hvor de gør en reel forskel.

Generelt er oliefyr relativt set mest udbredt i de områder uden for de større byer, hvor der ikke er adgang til kollektiv varmeforsyning. De fleste oliefyr bliver udskiftet med varmepumper, pillefyr eller konverteret til fjernvarme.

- Vores opgørelse viser også, at der i gennemsnit per bolig bruges mindre fyringsolie til opvarmning, end der teoretisk skulle forventes – i størrelsesordenen 30 procent. Det tyder på, at de olieopvarmede boliger har en del supplerende varmekilder i form af for eksempel brændeovn eller luft-luft varmepumpe, siger Michael Mücke Jensen.

Siden 1972 er forbruget af fyringsolie til opvarmning af enfamiliehuse reduceret med mere end 90 procent. 

Fakta

• Siden 2014 er forbruget af fyringsolie til opvarmning af boliger faldet med mere end 40.000 m3 eller næsten 30 procent.

• Drivkraft Danmarks tal baserer sig på hvor mange boliger, der reelt leveres fyringsolie ud til.

• Der er variationer i forbruget af fyringsolie mellem de enkelte år. Det skyldes blandt andet variationer i vejrforholdene de enkelte år i mellem.

• Oliefyr var tidligere den mest udbredte opvarmningsform i Danmark, men siden 1970’erne er antallet af oliefyr gået støt tilbage. Tilbagegangen er sket i takt med, at den kollektive varmeforsyning i form af naturgas og fjernvarme er blevet mere udbredt, og i de senere år har varmepumper og pillefyr erstattet oliefyr i den individuelle opvarmning.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079